'Yaşlılar Geleceğimizi Aydınlatan Işıktır'

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Yaşlılar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

01 Ekim 2016 Cumartesi 22:58
'Yaşlılar Geleceğimizi Aydınlatan Işıktır'

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Yaşlılar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan dönemleri olduğunu belirten Bekiroğlu, yaşlılığın bu dönemlerden biri olduğunu vurguladı. Bu bilinçle 1990 yılında Birleşmiş Milletler'in 1 Ekim gününü "Yaşlılar Günü" olarak ilan ettiğini hatırlatan Bekiroğlu, tüm yaşlıların gününü kutladı.

Geride bırakılan yılların insana kazandırdığı birikim ve deneyimin yaşamı zenginleştirdiğini aktaran AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu şunları söyledi: "Yaşlılarımız geçmişten günümüze uzanan ve geleceğimizi aydınlatan ışık kaynaklarımızdır. Kültürümüzü yarınlara taşımamızı sağlayan ve her zaman tecrübelerinden yararlandığımız bir zincirdir. Şunu da unutmayalım ki her insan bir gün yaşlanacaktır.


Bizim geleneklerimizde yaşlılara hürmet, sevgi ve hizmet vardır. Bu geleneğin sürdürülmesi hem aile bağlarımızı hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Yaşlısına, büyüğüne saygı göstermeyen, tecrübesinden istifade etmeyen bir toplumun körelmeye atıl kalmaya yüz tutacağına inanan geleneğe kültüre sahip bir milletiz. Kıymetli büyüklerimizin yaşama sevinçlerini kaybetmeden, sağlıkla, huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin sosyal sorumluluğudur. Sağlık Bakanlığımızda yaşlı nüfusumuza yönelik hizmet şartlarında iyileştirmeler yapmakta, yaşlı insanlara verilen hizmetlere daha kolay bir şekilde ulaşmaları ve bakımlarıyla ilgili olarak pozitif ayrıcalıklar oluşturmaktadır.


Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin ‘’Yaşlılar Gününü’’kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini diliyorum."dedi.


Son Güncelleme: 01.10.2016 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165