Yaşlıları eğlendirdiler

Laçin Çamlıca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

27 Mart 2015 Cuma 10:21
 Yaşlıları eğlendirdiler


Laçin Çamlıca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.


Çamlıca METEM Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü öğretmen ve öğrencileri, Çamlıca’da yaşayan yaşlılarla birlikte piknik yaptı. Çamlıcalı büyükler ve öğrenciler evlerinden servislerle alınarak birlikte Laçin Göleti’ne gidildi. Burada öğrenci ve öğretmenler büyüklerine barbekü partisi düzenleyerek birlikte eğlendiler. Düzenlenen etkinlikten çok memnun olduklarını ifade Çamlıca Köyü büyükleri öğrencilerle daha sık bir araya gelmek istediklerini belirttiler.


Okul Müdürü Ahmet Gökhan Eriş, Yaşlılara Saygı Haftası ile ilgili yaptığı konuşmada, “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.  Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.


Çevresinden ilgi gören yaşlılar, daha sevecen olurlar. Sağlıklı olarak hayata daha iyi tarafından bağlanırlar. Yaşlılara, ihtiyaç duydukları konularda destek vermek, onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak zorundayız. Annelerimizin, babalarımızın hatta dede ve ninelerimizin bizden başka kimsesi yoktur. Bugünkü sağlıklı ve mutlu günlerimizi onların fedakârlıklarına bağlamalıyız. Büyüklerimizi sadece 1 hafta değil, yaşadığımız sürece saygı ile anacağımızı belirtmek isteriz.” dedi.




Son Güncelleme: 27.03.2015 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.