‘Yaşlılarımız, yaşayan tecrübe abideleridir’

AK Parti Merkez ilçe Başkanı Erhan Akar, yaşlıların topluma sağladıkları katkıların her zaman hatırlanması gerektiğini söyledi.

20 Mart 2017 Pazartesi 16:38
 ‘Yaşlılarımız, yaşayan tecrübe abideleridir’


AK Parti Merkez ilçe Başkanı Erhan Akar, yaşlıların topluma sağladıkları katkıların her zaman hatırlanması gerektiğini söyledi.

Akar, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Yaşlı insanlara gösterilen sevgi, saygı ve hoşgörünün minnet borcu vardır” dedi. Akar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Toplumumuzun önemli kısmını oluşturan yaşlılarımız, yaşayan tecrübe abideleridir. Geçmişimizin tecrübelerini günümüze aktaran, milli değerlerimizi ve kültürümüzü yarınlarımıza taşıyan yaşlılarımız, hayatımızın en kıymetli değerleridir. Yaşlılarımızın karşılaşabileceği sorunları en aza indirgemeye çalışmanın toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden olması hasebiyle, 2002 yılı itibarıyla asosyal devletten sosyal devlet ilkesini hayata geçiren hükumetlerimiz, son 15 yıldır devletimizin şefkat ve merhametli ellerini vatandaşlarımıza uzatma gayesiyle çalışmaya devam etmektedir. Bu hususta amacımız, çınarlarımızın hayatını kolaylaştırmak, daha rahat ve huzurlu bir yaşam sunmaktır. AK Parti olarak, 2007 yılında yaşlılarımıza evde bakım hizmetini başlattık. Bu uygulama ile yaşlılarımıza bakan refakatçılara 4,5 milyar lira bütçe ayırdık. İlk kez evde sağlık hizmetini başlatarak, çınarlarımızın ayağına sağlık hizmeti götürdük.


İmkanları yetersiz, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. 2002 öncesi eski Türkiye'den kalan enkazlardan biri, utanç vesilesi maaş kuyruklarına son vererek evde maaş ödemesini başlattık. 65 yaş üstü çınarlarımıza belediye otobüsleri ve halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik, şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarının önünü açtık. Yaşlılarımıza hak ettikleri değeri vermeye devam edeceğiz. Onları, tecrübelerinden faydalanacak birer rehber ve evimizin huzur kaynağı bilmeliyiz. Yaşlılarımızın haftasını kutluyor, bu haftanın ve bundan sonraki günlerin yaşlıların kıymetinin bilindiği ve onlara hak ettikleri değerin verildiği günler olmasını diliyorum.”


 

Son Güncelleme: 20.03.2017 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.