Yaz Kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve kuran kurslarında yaz tatili boyunca Kur’anı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları 12 Haziran 2017 tarihi Pazartesi günü itibariyle açıldı.

13 Haziran 2017 Salı 09:45
 Yaz Kursları başladı


Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve kuran kurslarında yaz tatili boyunca Kur’anı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları 12 Haziran 2017 tarihi Pazartesi günü itibariyle açıldı.


Yaz Kur’an Kursları’nın başlaması nedeniyle Merkez İmam Hatip Lisesi bahçesinde bir program düzenlendi.


Açılış programına İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Salman,  bazı okul müdürleri, Din Görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.


Yaz Kursları açılış programı İmam Hatip Lisesi Camii öğrencilerinden Ömer Çavdar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, açış konuşmasını yaparak 2017 yılı Yaz Kuran Kursları hakkında bilgilendirme yaptı.


Daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır kürsüye gelerek Çorum İl Müftülüğü ile işbirliği protokolü imzaladıklarını ve her zaman olduğu gibi bu yıl da birlikte çalışacaklarını ifade etti.


‘AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR, DEMİR TAVINDA DÖVÜLÜR’


İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ise, Kur’an’a ve sünnete önem verilmesini gerektiğini belirterek, "Bu yıl yaz Kur’an kursları mübarek aya denk geldi. Çocuklarımız bizim geleceğimiz" diyen Akın, Yaz Kur'an Kurslarının öneminden bahsetti. Çocukların dini doğru kaynaktan en iyi şekilde öğrenmeleri noktasında Müftülük olarak her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi. Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği yaparak eğitim ve öğretim noktasında da birlikte çalıştıklarını kendilerine her türlü konuda katkıda bulunan Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


Akın, Velilerin de çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermelerini isteyerek "Yaz Kur’an Kursları çocuklarımız için bulunmaz bir fırsat. Kur’an-ı Kerim farklı bir kitap. Bizi yoktan var eden Rabbimizin kelamı, yol göstericimiz. Bu temel esasa göre çocuklarımıza dinimizi öğrettiğimiz takdirde büyüğe sevgiyi, küçüğe saygıyı daha iyi bilecekler, hak ve adalet konusunda daha hassas olacaklar. İmanı, adaleti, ahlakı öğrenecekler. Ağaç yaşken eğilir ve demir tavında dövülür. Çocuklarımızın yaz Kur’an kurslarına devam etmesini  teşvik edelim. Bu neslin çoğalması için Kur’an’a, sünnete önem vermemiz lazım.’’ dedi. 
Program da Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, günün kapanış duasını yaptı.


 

Son Güncelleme: 13.06.2017 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.