YEDAŞ’tan 20 milyon liralık yatırım

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde, en uzak alanlara kadar kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunmak için geliştirmeler yapan YEDAŞ, sokak aydınlatmaları için özel ekipler oluşturdu. Ekonomik ömrünü tamamlamış, arıza yaşanmasına sebep olabilecek nitelikteki sokak aydınlatma armatürleri dönüşümünü tamamlamak üzere çalışmalarına hız verdi.

14 Temmuz 2017 Cuma 11:33
YEDAŞ’tan 20 milyon liralık yatırım

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde, en uzak alanlara kadar kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunmak için geliştirmeler yapan YEDAŞ, sokak aydınlatmaları için özel ekipler oluşturdu. Ekonomik ömrünü tamamlamış, arıza yaşanmasına sebep olabilecek nitelikteki sokak aydınlatma armatürleri dönüşümünü tamamlamak üzere çalışmalarına hız verdi. 

Sorumluluk bölgesinde elektrik dağıtım şebekesinde ve izleme sistemlerinde müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar yapan YEDAŞ, vatandaşın mahalle ve sokaklarda güvenle vakit geçirmesi için sokak aydınlatmaları, bakım onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Taleplere bağlı olarak ilave armatür montajı yaparak müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor. Ayrıca teknik anlamda da şebekede tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda ilave armatür montajları gerçekleştirerek daha aydınlık ve güvenli şehirler inşa ediyor. Bu kapsamda 2017 yılı Ocak ayı itibari ile ilave 12 bin 500 armatür montajını tamamladı. Aydınlatma faaliyetleri için özel ekiplerin de içinde yer aldığı 809 saha personeli ve 176 araç ile sahada hizmet veriyor.

Bununla beraber teknik kayıpların önüne geçmek ve daha kaliteli aydınlatma seviyelerinin oluşturulması için mevcut aydınlatma tesislerinde ekonomik ömrünü tamamlamış sokak lambalarını, yeni nesil aydınlık seviyesi yüksek armatürlerle değiştirme projesine hızla devam ediyor. Bu doğrultuda 2016 yılında 20 bin adet armatür dönüşümü yapılmış olup, 2017 yılında 41 bin 500 adet armatürün daha dönüşümünü tamamlamayı hedefliyor.
YEDAŞ, 2017 yılında yaklaşık 7 milyon TL değerinde 62 km uzunluğunda 28 adet refüj ve cadde aydınlatması inşa etmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra elektrik dağıtım hatlarının yer altına alındığı bölgelerde yaklaşık 6 milyon TL değerinde 106 km uzunluğunda aydınlatma tesisi yapacak. Daha aydınlık sokak ve caddeler için 7 milyon TL değerinde armatür dönüşümü gerçekleştirecek.

“Yeni nesil armatür dönüşümü ile sokakları daha
çok aydınlatacak teknik kayıpların önüne geçeceğiz”


Armatür dönüşüm projesinin artarak devam edeceğini ifade eden YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Farklı coğrafi özellikleri olan, yerleşim açısından dağınık yapıya sahip bir bölgede hizmet veriyoruz. Bu sebeple güvenliği sağlamak açısından sokak aydınlatmaları daha büyük önem kazanıyor. Yaz aylarında hem turistik ve tarımsal nedenlerle nüfusun artması hem de akşamları sokakta geç saatlere kadar vakit geçirilmesi sebebiyle vatandaşın güvenliğinin sağlanması amacıyla aydınlatma çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde hizmet bölgemizde bulunan eski tip armatürlerin tamamının dönüşümünün tamamlamayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl refüj ve cadde aydınlatmaları için yaklaşık 7 milyon 500 bin TL; enerji nakil hatları yeraltına alınan bölgelerde aydınlatma tesisi inşa etmek için 6 milyon TL; armatür dönüşümü için yaklaşık 3 milyon TL yatırım hayata geçirdik. Yaptığımız çalışmaların müşteri memnuniyeti açısından olumlu yansımalarını görmek yeni projeler için bizleri teşvik ediyor” dedi.

İHA


Son Güncelleme: 14.07.2017 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165