Yeni hayvan pazarı ihaleye çıkıyor

Çorum Belediyesi, yeni hayvan pazarının yapımı için ihaleye çıkıyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün seçim döneminde taahhüt ettiği projeler arasında yer alan yeni hayvan pazarının yapım ihalesi 24 Ocak Salı (bugün) günü saat 14.00’da İhale Salonunda gerçekleştirilecek.

23 Ocak 2017 Pazartesi 15:36
Yeni hayvan pazarı ihaleye çıkıyor

Çorum Belediyesi, yeni hayvan pazarının yapımı için ihaleye çıkıyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün seçim döneminde taahhüt ettiği projeler arasında yer alan yeni hayvan pazarının yapım ihalesi 24 Ocak Salı (bugün) günü saat 14.00’da İhale Salonunda gerçekleştirilecek.


Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre; Mevcut hayvan pazarının hem ihtiyaca cevap vermemesi hem de Çorum’a yakışır bir görünümde olmaması nedeniyle yeni bir hayvan pazarı projesi hazırladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni hayvan pazarının tamamlanmasından sonra Çorum’un Türkiye’deki en modern hayvan pazarlarından birisine sahip olacağını kaydetti.  Çorum'un hızla gelişen ve büyüyen bir kent olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Mevcut hayvan pazarı çiftçimizin ve hayvan yetiştiricilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldi. Yeni yapılacak hayvan pazarı inanıyorum ki Çorum’a çok yakışacak. Bu proje ile birlikte bölgemizde hayvancık daha da güçlenecek ve bu proje hayvancılık sektörüne de önemli bir teşvik olacak” dedi.



Yeni hayvan pazarının Çorum’un ve bölgenin çok uzun yıllar hayvan pazarı ihtiyacını karşılayacak büyüklükte ve şartlarda olduğunu aktaran Başkan Külcü, “Yaptığımız tüm çalışmalarla hemşehrilerimizi merkeze alıyoruz. Projelerimizi Çorum halkının istekleri doğrultusunda şekillendiriyoruz. Mevcut hayvan pazarının hem görüntüsü hem de işlevselliği bizi memnun etmediği gibi bu işin ticaretini yapanları da hiç memnun etmiyordu. Yeni hayvan pazarımız Çorumumuz’un yanı sıra bölge illerine de hizmet verebilecek kapasiteli olacak.” dedi.


Hayvan Pazarı projesinin özellikleri ile ilgili de bilgiler veren Başkan Külcü, “Yeni hayvan pazarımız toplam 115 dönüm bir alan üzerine inşa edilecek ve 3 bin büyükbaş ve 3 bin küçükbaş kapasiteli olacak. 100 tane küçükbaş hayvan indirme rampası, 140 tane büyükbaş hayvan indirme rampası, kapalı ve açık padoklar, giriş çıkış kontrol binaları, sosyal tesisler gibi birimler ile 260 araçlık da otopark yeri olacak. 260 araçlık Çiftçimiz için her şeyin düşünüldüğü bir Pazar olacak. Şimdiden şehrimize ve bölgeye hayırlı olsun” dedi.


Başkan Külcü, bölgenin en modern mezbahasının da önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını hatırlattı.



Esnaf, projenin bitmesini heyecanla bekliyor


Hayvan pazarına gelerek alım satım yapan esnaf Çorum Belediyesi tarafından ihalesi yapılacak olan hayvan pazarını büyük bir heyecanla beklediklerini söyledi.


Pazar esnafından Hüseyin Tekin, mevcut pazarının Çorum’a yakışmadığını belirterek “Yazın sıcakta, kışın soğukta çok zorlanıyorduk. Yağmurda, karda üstümüz ıslanıyor, çamurdan geçemiyorduk. Çorum dışından gelen arkadaşlarımız gece geç saatlerde buraya geldiğinde barınma sıkıntısı yaşıyordu. Araç park yeri konusunda da büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Sürekli kavgalar yaşanıyordu. İnşallah yeni Pazar ile birlikte tüm bu sorunları aşmış olacağız. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Büyük bir heyecanla projenin başlayıp tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.



Mustafa Uğur adlı çiftçi de mevcut hayvan pazarında yaşadıkları sıkıntıya değinerek “Araç park yeri büyük bir sorun. Yemek yiyebileceğimiz dinlenebileceğimiz bir yer yok. Açık Pazar yerleri bize adeta eziyet oluyor. Yeni pazarın kapalı olmasını istiyoruz. Yeni Pazar yerimiz tamamlandığında inşallah daha insani konuşlarda alışverişimizi yapacağız. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.


Son Güncelleme: 23.01.2017 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165