Yeni kaldırımlar sökülüp yeniden yapılıyor

Belediye Başkanı Külcü, kaldırımlarla ilgili söylentilere kulak asmadıklarını söyledi

15 Kasım 2017 Çarşamba 12:19
Yeni kaldırımlar sökülüp yeniden yapılıyor

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her birim müdürlüğünün çalışmalarını anlattığı aylık olağan toplantısında bugün Fen İşleri Müdürlüğü'nün faaliyetlerini açıkladı. 

Fen İşleri Müdürlüğü'nün İskilip yolu üzerindeki yeni tesisinde gerçekleştirdiği basın toplantısında Külcü, kaldırımlarla ilgili söylenti ve şikâyetlere 'Bu bir şehir efsanesidir' diyerek şu açıklamayı yaptı: "Tretuar çalışmaları yapıyoruz. Kavşak çalışması da sözkonusu burada. İki koldan yapıyoruz. Bunlardan birisi kendi bünyemizdeki arkadaşların yaptığı işler. Bir de dışarıya ihale ederek yaptığımız işler var. Şu ana kadar 1 milyon 44 bin m2 tretuar çalışması yaptık. Bu sene çok daha farklı bir çalışma içindeyiz. 250 bin m2 tretuar yapacağız. 2017 yılındaki tretuar yapımı geçmiş yılların her birine göre ortalama 2.5 kat fazla olmuş. 33 milyon TL’lik yatırım yapmışız. Gazi ve İnönü caddelerinde tretuar yapıyoruz. Bundan 18 yıl önce Gazi ve İnönü Caddesinin kaldırımları yenilenmiş. Yapılan işlerin üzerinden zaman geçince insan kanıksıyor. Kaldırımlarla ilgili bir şehir efsanesi vardır. 'Kaldırımlar yeniydi, yeniden yapıyorlar' diyorlar. Oysa yapacak dünya kadar iş var, onlara da kaynak ihtiyacı var. Hiçbir belediye yeni bir kaldırımı bozup yeniden kaldırım yapmaz. Yapacaksa yapılması gereken başka yerde kaldırım yapar. Kimsenin bu sözlere aldırdığı yok. Biz aynı tempoyla koşmaya devam edeceğiz." 

SİZ YIKMAYACAKSINIZ BİZ YIKALIM

Külcü, metruk binalarla ilgili de çok sayıda şikâyet aldıklarını dile getirerek, "Belediyeye satmak isteyenlerinkini alıyoruz. Onları hemen yıkıyoruz. Kamunun elinde olanları hızlıca yıkılıyor. Özel mülkiyete konu olan yerler var ki, buralarda sıkıntılıyız. Hemşehrilerimize de çağrı yapmak isterim. Kullanmadığınız, kiraya verilecek durumda da olmayan evlerinizi lütfen yıkın. İsterseniz bize bildirin biz yıkalım. Ama o haliyle kalmasın. Birinin üstüne uçabilir, bunun hesabını veremeyiz. Sahipleri tarafından yıkımı yapılmayan bizim tarafımızdan da yıkılmasına razı olmayan evlerle ilgili çok şikayet alıyoruz. Hemşehrilerimizden bu konuda hassasiyet bekliyoruz." dedi. 

YATIRIM YAPAN BELEDİYE

260 bin Çorumluya 24 saat hizmet etmekle görevli olduklarını ifade eden Külcü, Fen İşleri'nin 291 çalışanına gece gündüz demeden çalıştıklarını için teşekkür etti. Külcü, Fen işleri Müdürlüğü'nün geride bıraktığımız dönemde 421 milyon TL bütçe kullandığını hatırlatarak, "Bu bütçenin anlamı şudur,  biz büyük işler yapan bir belediyeyiz. Yatırımcı belediyeyiz." diye konuştu. 

Külcü, Fen İşleri Müdürlüğü binasının yakında biteceğini, burasının Belediye'nin ikinci hizmet noktası olacağını ve 2018 yılının başında kullanılmaya başlanacağını belirterek,  Akşemseddin Cami karşısına inşa edilen Belediye Hizmet Binasının da 2018 sonunda tamamlanacağını sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 16.11.2017 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Valdo 2017-11-15 19:26:05

Başkan insanları evlerinden çıkmak zorunda bıraktın hikaye anlatma. Ayrıca kaldırımlar 18 yıl önce yapılmadı

Avatar
Hikmet 2017-11-15 21:18:53

Gözler kalbin aynasidir.Ne güzel şarkıdır.Fen işleri müdürümüzün bakışları ben konuşmayacaksam niye burdayım dercesine,yada bu adam ne anlatıyor benim bunlardan haberim yok gibi

Avatar
Fen İşleri 2017-11-15 21:27:06

Ya başkan nedir sıkıntı her gün çıkıp birşey ler anlatmaya gayret ediyorsun.Bir sıkıntı mı var.Bu millet seni gayet biliyor.Senin ne yaptığını ne ettiğini cümle alem biliyor.Şurada 100 kişiye sorsalar Muzaffer kulcu kimdir ne iş yapar nereye gider hepsi ayni şeyi söyler.Sen niye nefesini boşa harcıyorsun.Lütfen rica ediyorum yorma kendini.

Avatar
Yatırımcı'ya 2017-11-16 09:01:26

Yatırım yaptı diye alkışlayalım mı? sanki iş adamı cebinden yatırım yapıyor. Bakın mllet su parasını düşürüyor Külcü de düşürsün milleti düşünüyorsa

Avatar
Başkana Mesaj 2017-11-15 12:49:38

Birde şu ile kültür merkezi yapsan getirdiğiniz tiyatrocu bile bunu söylüyor hadi başkan 2 yılı geçti

Avatar
Yatırımcı 2017-11-15 21:35:57

Kesinlikle katılıyorum yatırımcı bir belediye başkanımız var.Yatırımda Türkiye'de ilk 10 girer.Yatirimlarinizi bilmeyen halkımız var sanırım nerelere yatırım yaptığınızı anlatmanız lazım

Avatar
Suriyeli 2017-11-15 22:46:29

Ihlamur Sokağın Kaldırımları Elektrik Telleri Yer Altına Alınırken Söküldü 3 Aydır Tamirat Bekliyor Şehrin Ortasında Çamurda Kaldık. Gözünüz Körmü Yahu.