Yeni yıldan sonra başlıyor!

Çipli kimlik kartlarına başvurular, Ocak 2017 itibarıyla tüm illerde alınmaya başlanacak.

27 Kasım 2016 Pazar 15:50
Yeni yıldan sonra başlıyor!

Çipli kimlik kartlarına başvurular, Ocak 2017 itibarıyla  tüm illerde alınmaya başlanacak. 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çipli kimlik kartları için pilot olarak belirlenen 10 ilden Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum ve Erzincan'da ekim ayı itibarıyla başvurular alınmaya başladı.

Haber7'nin haberine göre d
iğer pilot illerden Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova'da ise  bu ay sonuna kadar kartların dağıtımına başlanacak. Yeni yılla birlikte tüm illerden başvuru alınmaya başlanacak kimlik  kartlarının 3 yıl içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.

Kimlik kartları, uluslararası standartlara uygun, kolay taşınabilir,  taklit, tahrif ve sahteciliğe imkan tanımayan, geleneksel ve elektronik ortamda  güvenli kimlik doğrulama amacıyla kullanılabilecek, biyometrik unsurlar da  içerecek şekilde tasarlandı.
Çipli kimlik kartları sayesinde farklı belge, kartları taşımak  durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek, kimlik numarası  uygulamasında olduğu gibi "tek kart-tek şifre" dönemine geçilecek.

Uygulamayla sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek.
E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her  yerden kimlik kartıyla erişim sağlanabilecek. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere gidişlerde pasaport yerine  seyahat belgesi olarak kullanılabilecek.

Elektronik imza olarak da kullanılabilecek kimlik kartları, kamu  kurumlarının vatandaşa yönelik hizmetlerinde elektronik iş süreçlerini  destekleyerek, bürokrasiyi azaltacak.
Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve  mali kayıplar en aza indirilecek. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay  ve güvenli bir şekilde yapılacak. 


Son Güncelleme: 27.11.2016 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165