Yeniden Büyük Türkiye vizyonuna tam destek

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, şube başkanları ve...

29 Ağustos 2014 Cuma 10:47
 Yeniden Büyük Türkiye vizyonuna tam destek


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, şube başkanları ve il temsilcilerinin katılımıyla cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve AK Parti’de yaşanan genel başkanlık değişimini değerlendirdi.


Yeni Türkiye’nin yol haritasını oluşturan 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başarılar dilediklerini, Yeniden Büyük Türkiye vizyonu için bu süreçte sorumluk almaktan kaçınmayacaklarını belirten Saatcı, eski Türkiye alışkanlıklarının geride kaldığını kaydetti. Saatcı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Eski Türkiye’nin kurumsal ve anayasal millet iradesine karşı koyuşu 61 darbesi ve 61 anayasası ile kökleşmişti. Bu millete güvenmeyen ve kızdığında milleti döven bir anlayıştı. Bu anlayış artık yıkıldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak Köşk’e çıkmasını millet iradesi ve demokrasi adına önemsiyoruz.


Yeni Türkiye’nin tohumları 2010 referandumu ile atıldı. Bugünü Yeniden Büyük Türkiye’ye geçiş olarak görüyorum. Erdoğan millet iradesi ile Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı seçildi. Bu gelişme millet iradesinin önündeki engellerin kalkması anlamına geliyor. Millet iradesinin sözcülüğünü yapmak üzere parti kuran, kurduğu parti ile kısa sürede tek başına iktidar olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de ve dünyada medeniyet değerleri ile demokrasiyi örtüştüren duruşuyla cumhurbaşkanı olması çok önemlidir. Bundan sonra Erdoğan dünya mazlumlarına daha etkili bir şekilde sözcülük yapacaktır.


Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olması, Türkiye’nin dünya mazlumlarının sözcüsü olamaya devam etmesi, Türkiye’nin kendi medeniyet değerleri ile buluşması ve paralel devletle mücadele için en uygun isim Ahmet Davutoğlu. Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmaya baktığımızda sıraladığı 9 maddenin içerisinde ahlak, kültür, medeniyet değerleri ile buluşma var.  Büyük Türkiye’nin Gazze, Somali, Doğu Türkistan ve Bosna’da Osmanlı değerlerinin diriliyor olmasına yönelik çıkışlar oldu.  Sayın Davutoğlu konuşmasında ayrıca Çözüm sürecinin devam etmesi ve daha istikrarlı olarak yürüyecek olmasına yönelik mesajlar da verdi. Çözüm süreci ile kat edilen mesafe Türkiye’nin dışarıya daha güçlü bakışını sağlamış, diğer iç sorunların çözümüyle birlikte Büyük Türkiye’nin daha emin adımlarla ileriye gideceğini görmekteyiz. Bunların hepsi sevindirici gelişmelerdir.


Memur-Sen olarak yeni hükümetten beklentilerimiz var. Gezi olayları, 17 -25 Aralık küresel operasyonları, 30 Mart yerel ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerilim çıkarmak isteyenlerin hükümeti asıl gündeminden uzaklaştırmıştır. Şimdi gerçek gündeme yeniden dönülmesi gerekmektedir. İşsizlik, taşeronluk, gelir dağılımı adaletsizliği ve çalışanların haklarındaki eksikler giderilmeli. Emeklilik ikramiyesinden yararlanmada 30 yıllık süre 35 yıla çıkarılmalıdır. 2005’ten sonra göreve başlayan kamu görevlilerine bir derece verilmelidir. Disiplin affı derhal çıkarılmalıdır. 4/C'lilerin sorunları çözülmeli, kadroya geçirilmeleri sağlanmalıdır. Fazla mesai ücretleri ödenmeli, bilim insanı olan akademik kadroların maaşları iyileştirilmelidir. Bundan sonra iç sorunların çözümü için mücadele edilmeli.”




 

Son Güncelleme: 29.08.2014 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165