Yenikapı ruhu yaşatılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras,15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışmasının 1. yıldönümü olduğunu söyledi.

14 Temmuz 2017 Cuma 22:31
Yenikapı ruhu yaşatılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras,15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışmasının 1. yıldönümü olduğunu söyledi.

Aras, “O karanlık gecenin ardından 1 yıl geçti. Ülkemiz için zor ve sıkıntılı süreç devam etmektedir. Milli birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ederek o gece yaşanan hain darbe girişimini vatandaşlarımız sokaklara inerek engelledi. Ancak tehlike tam anlamıyla henüz geçmiş değildir. FETÖ’nün siyasi uzantıları başta olmak üzere hala bazı yapılanmaları belirli kademelerde görev yapmakta ve bu durum toplum vicdanını son derece rahatsız etmektedir” dedi.

Aras, sözlerine şöyle devam etti:


“15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türkiye‘yi işgal kalkışmasının üzerinden bir yıl geçti. Öncelikle o gece hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyor, milletimizin bir daha böyle karanlık geceler geçirmemesini diliyoruz. Büyük Türk Milleti kendisine kurulan bütün tuzaklara küresel ve emperyalist oyunlara boyun eğmeyerek ülkemizin işgal girişimine göğsünü siper etmiş, imanlı Türk Milletini hiçbir karanlık mihrakın yenemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O karanlık gecenin ardından FETÖ ile yapılan mücadelede Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümetin yanında kayıtsız ve şartsız olarak durduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Ancak, bu yapılanmayı ülkemizden söküp atarken yapılan mücadelenin de eksik kaldığını belirtmek istiyorum. Basın, adalet, emniyet, asker, diplomasi gibi çok yönlü yapılan mücadelenin içerisinde bu yapının siyasi ayağının yer almaması toplum nezdinde vicdani bir yara haline gelmiştir. Milletimiz, eski veya yeni, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı, sivil toplum temsilcileri, bu yapı ile bağı olan her kim varsa bunlarında ortaya çıkarılmasını ve hak ettikleri cezaları almalarını beklemektedir. Bu anlamda yapılacak olan mücadele Yenikapı’da oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunun bozulmaması için son derece önemlidir. Aksi takdirde yapılan mücadele toplum nezdinde meşruluğu tartışılır hale gelecektir.

LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ DEVLET

ADAMLIĞININ EŞSİZ ÖRNEĞİNİ GÖSTERDİ:

15 Temmuz’un bir darbe girişiminden ziyade ülkemize yönelik bir işgal girişimi olduğunu ifade eden Aras, “O karanlık gecede Milliyetçi Hareket Partisi’nin muhterem Genel Başkanı, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin göstermiş olduğu tavır, hafızalara yer etmiş beklide ömür boyu unutamayacağımız, hatta nesilden nesile anlatılacak örnek bir devlet adamlığı, demokrasinin ve milletinin yanında duruş örneğidir. O gece devletin hiçbir idarecisi ortada yokken, Milliyetçi Hareket’in Genel Başkanı darbe girişimini duyar duymaz genel merkeze gitmiş tüm kurmaylarını da toplamış ve ilk açıklamayı yaparak insanların yüreğine su serpmiş ve dayanacağı bir güç göstermiştir. Genel Başkanımızın yapmış olduğu açıklama, ilk kıvılcımı ateşlemiş, Türk milletini sokaklara inerek tankların, tüfeklerin önüne durmaya teşvik etmiştir.

Türk Milletimizin göstermiş olduğu bu cesur davranış hem dünyaya, hem de gelecek nesillere örnek olmuştur. Oluşan bu milli birlik ve beraberlik havasının devamında yine tavrımız nettir. Biz bu birlik ve beraberlik havasının devam ettirilmesini, ülkemizin ve milletimizin ileri süreçte yaşayacağı ve yaşanması muhtemel olan sıkıntıda aynı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde atlatabileceğimizin bilincindeyiz. Bunun içinde ‘’Yenikapı Ruhu’’ dediğimiz milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılması için bizim üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçte bizlere düşende milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılmasının ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiğine inanıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi menfi ve meşum niyetlere karşı devletiyle beraber, milletiyle yan yana, omuz omuzadır. Şeref ve namus bildiği aziz vatan ve millet varlığını istikrar ve güvenli bir şekilde müdafaaya da yeminlidir.”


Son Güncelleme: 14.07.2017 23:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165