YHKB yönetimi belirlendi

Kızılırmak havzası yönetim heyetini belirleme toplantısı Samsun’da yapıldı.

26 Aralık 2013 Perşembe 17:07
 YHKB yönetimi belirlendi


Kızılırmak havzası yönetim heyetini belirleme toplantısı Samsun’da yapıldı. 

İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü (SYGM) Havza Yönetimi Daire Başkanı Nermin Çiçek, Samsun, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Sivas, Yozgat ve Ankara illerindeki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, Kızılırmak havzası tanıtım sunumunu, SYGM Havza Yönetimi Daire Başkanı Nermin Çiçek de havza yönetimi bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler.

Toplantı hakkında bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Kızılırmak havzasındaki suyun sağlıklı bir şeklide bölgenin korunmasını, suyun kirlenmesinin önlenmesini amaçlayan bir çalışmadır. Bin 355 kilometre uzunluğunda çıkan ilk kaynaktan buraya kadar gelen süreç içersinde çeşitli müdahalelere bu sular maruz kalabiliyor, tarımsal alanlarda kirlilikler olabiliyor. Sanayi tesislerinin hepsinin arıtma tesisi olmayabiliyor, katı atık düzenli tesisleri olmayan illerimiz ve ilçelerimiz olabiliyor. Bunun temel amacı bölgenin bu tür kirlilik oluşturacak unsurlardan arındırılması ve suyun kirlenmeden kaynağından denize kadar ulaşabilmesini sağlamaktır. Bunda tarımsal kirliliğin önlenmesi, katı atıklardan yaşanan kirlilikler ve özellikle kanalizasyon arıtma tesisleri olmayan bölgelerin oluşturduğu kirlilikler ve benzeri gibi kirliliklerin önlenmesini belirliyoruz. Örnek olarak Samsun’da her şeyimizi yapmış ve tamamlamış olsak bile, bizden önceki iller bunları yapmadığı takdirde bizim burada bu çalışmayı yapmamız genel amacı sağlamış olmuyor. Bu bakımdan kaynağından denize döküldüğü noktaya kadar geçen bütün bölgelerde bunun sağlanması adına bir araya geldik. Bunu sağlamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın koordinesinde bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından havza yönetimi heyet teşkili temsilcileri seçimi ve üst heyet üyeleri belirlendi.









İHA

Son Güncelleme: 26.12.2013 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.