YHT Garı’nda inceleme

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yeni Yüksek Hızlı Tren...

12 Ağustos 2015 Çarşamba 13:20
 YHT Garı’nda inceleme


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı inşaatını yerinde inceleyerek, YHT Garı' nın 2016 yılının birinci yarısında hizmete sunacaklarını söyledi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yeni YHT Garı inşaat sahasını yerinde inceledi. İnşaat alanını inceledikten sonra açıklamalarda bulunan Bilgin, YHT Garının Ankara ve Türkiye için önemli bir proje olduğunun altını çizdi. Bilgin, “Toplam 178 metrekare alan ve 7 kattan oluşan YHT garında 3 adet peron ve 6 adet hızlı tren hattı olacak. Yeraltından 2, yerüstünden 1 geçiş ile bağlantı yapılacak yeni gar Ankara Batıkent, metrosu, Başkent ray Sincan ve Keçiören metrosu ile bağlantılı olup Ankara raylı raylı sisteminin merkezi haline gelecek. Tesis günde 15 bin yolcu kapasitesi, 4 yıldızlı oteli, restoranları, kafeleri, dinlenme salonları, büfeleri bin 250 araçlık otoparkıyla hizmete girdiğinde Avrupa’nın da en modern hızlı tren garlarından biri haline gelecek. Şuana kadar yapılan çalışmalar sonucunda yüzde 54 oranında ilerleme sağlandı. Halen
730 kişinin çalıştığı garımızı 2016 yılının birinci yarısında milletimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Bakanlığımız ve TCDD özellikle son dönemde YHT yatırımlarına ilave projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir’ diyen Bilgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara- Eskişehir, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, İstanbul-Konya yüksek hızlı tren hatlarında kısa sürede 20 milyonun üzerinde yolcu taşıdık. Bunlara ilave olarak ülkemizin dört bir tarafını hızlı tren ağları ile örmek için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz. YHT kapsamında Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Bursa-Bilecik, Ankara hatlarında çalışmalar sürüyor. Sivas- Erzincan hattının ilk kademesinin inşaat çalışmasına da başlıyoruz. Yapımına devam eden Konya- Karaman hızlı tren hattına ilave olarak Ankara’yı bu hat üzerinden Adana ve Mersin’e bağlayacak güzergahta da çalışmalarımız sürüyor.”

2023 yılında toplam 25 bin kilometre demiryolu ağı uzunluğuna ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bakan Bilgin, “Bu yıl 2015 yılı yatırım programına Eskişehir-Antalya, Erzincan-Erzurum-Kars, Kırıkkale-Çorum-Samsun, Antalya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hatlarını da dahil ettik. Ankara- İstanbul yüksek tren hattını, Yavuz Sultan Köprüsü üzerinden üçüncü havaalanı ve Halkalıya bağlanacak hattının, Anadolu yakası kısmının yapım ihalesine, Avrupa kısmının proje ihalesine bu yıl çıkıyoruz" İfadelerini kullandı. 




İHA

Son Güncelleme: 12.08.2015 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165