‘Yılbaşı kutlamaları iptal edilsin’

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı ve Büyükdoğu Fikir Ocakları Çorum Temsilcisi Attila Alpay, Çorum’da ve Türkiye’de yeni yıl kutlamalarının iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

31 Aralık 2016 Cumartesi 09:13
 ‘Yılbaşı kutlamaları iptal edilsin’


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı ve Büyükdoğu Fikir Ocakları Çorum Temsilcisi Attila Alpay, Çorum’da ve Türkiye’de yeni yıl kutlamalarının iptal edilmesi gerektiğini belirtti.


Yeni yıl kutlamalarının alkol bayramına dönüştüğünü ve bir Avrupa geleneği olan bu kutlama âdetinin büyük kültür kaymalarına ve yozlaşmalara sebep olduğunu kaydeden Alpay, şunları söyledi:


“Ülkemiz şu anda Suriye’de yirmi altı batılı ülke ile ve onların destek verdiği dünyanın en kanlı terör örgütleri ile savaşmaktadır. Yani tam anlamıyla ve fiilen üçüncü dünya savaşına girmiş bulunmaktayız. Bu yıla gelinceye kadar bu kadar şehit vermedik ve ülkemizde bu kadar bombalı saldırı olmadı. Öte yandan içimizde ne zaman ve nasıl yetiştiği hala belli olmayan hainlerce tertiplenen büyük bir darbeyi savuşturduk. Nato müttefikimiz olan büyük Hristiyan ülkeler düşmanlarımızı silahlandırıp bize karşı kullanmaktalar. İç ve dış düşmanlarla kuşatılmış bir halde hala şehit cenazeleri kaldırmaktayız. Ayrıca dört milyon mülteci ve mazlum kardeşimizi misafir etmek ve onları korumak için de büyük bir seferberlik içerisindeyiz.


Böyle zor ve acılı günlerde zaten bir Hristiyan geleneği olan yılbaşı kutlamaları bizim de mecburiyetimiz olamaz. Zaten aylar öncesinden para kazanacağız diye vitrin süsleyen esnafımızın kahir ekseriyeti de doğru bir şey yapmış değildir. Yine dünyalık uğruna böyle bir kültür yozlaşmasına  katılmayı asla hoş görmüyoruz .Avrupa ülkelerine binlerce km uzakta  onların noel babaları ve geyikleri  Çorumlunun  işyerlerini süsleyemez..Şu  anda  adetlerini  kutlayarak onlara   katıldığımız Hristiyan alemi ve batılı ülkeler ülkemizdeki  terör  örgütlerinin hamisi ve destekçisi durumunda iken  bizim de onlar taklit etmemiz çok büyük bir sorumsuzluk ve gaflet örneğidir.


Öte yandan yılbaşı kutlamaları diyerek-her yıl olduğu gibi-eğlence yerlerinde sabaha kadar işret ve safahat tabloları çizilmesi ve buna paralel olarak da bolca alkol tüketilmesi doğru bir şey olmayacaktır.


Bizde Yeşilay Cemiyeti ve Büyük Doğu Ocakları olarak yılbaşı eğlencelerini ve kutlamalarını şiddetle protesto ediyor; milletimizi özüne dini, milli ve manevi değerlerine dönmeye çağırıyoruz… Yılbaşı alkol bayramı değildir. Bizim geleneklerimizde böyle bir şey yoktur. Bu kültür yozlaşmasına ve haçlı seferlerine karşı acilen tavır almamız gerekmektedir. Istırabımızı dini ve milli hassasiyeti olan tüm hemşerilerimizle paylaşıyor, herkese sabırlar ve dualar tavsiye ediyor; silahlı kuvvetlerimizin her cephede muvaffak ve muzaffer olmasını temenni ediyoruz. Şehitlerimize rahmet ve gazilerimize selam olsun.”


Son Güncelleme: 31.12.2016 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.