Yollarımız 2017’ye kaldı

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Çorum-Osmancık arasında inşası devam eden yol çalışmalarının istimlak sorunları nedeniyle yavaş ilerlediğini ancak sorunların çözülmeye başladığını söyledi.

25 Ekim 2016 Salı 21:05
Yollarımız 2017’ye kaldı


Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin,  Çorum-Osmancık arasında inşası devam eden yol çalışmalarının istimlak sorunları nedeniyle yavaş ilerlediğini ancak sorunların çözülmeye başladığını söyledi.


İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayollarının Çorum'da yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Kenan Keskin, ihalesi yapılan ve çalışmaların başladığı Çorum-Osmancık yolunda yaşanan istimlak sorunları nedeniyle işlerin şimdiye kadar 1 km'lik alanda yapıldığını dile getirerek, "Ancak istimlak sorunları çözülmeye başlandı. 7 km'lik bir alanda çalışma yapacağız. Önümüz açılıyor" dedi.


Kırkdilim yolunda 3 aşamalı bir plan yürüttüklerini kaydeden Keskin, "İlk aşamada tehlikeli taşların temizliği yapıldı. Şimdi ise mevcut yolun üstünün kapatılmasının öngörüldüğü kutu kesit ve başka güzergah ile ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor" şeklinde belirtti.


Daha önce ihalesi yapılan ve yaşanan sorunlar nedeniyle müteahhit firmayla sözleşmenin fesih edildiği Çorum-İskilip yolunda yeni ihale çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Keskin, "Yolun sıcak asfalt olarak yapılması için ihale çalışmaları devam ediyor. 2017 yılında çalışmalara başlamayı hedefliyoruz" diye kaydetti.


Çorum-Amasya arasında yapılacak olan duble yolun yeterlilik ihalesinin gerçekleştirildiğini ve incelemelerin devam ettiğini açıklayan Keskin, "İncelemelerin ardından yeterli görülen firmalardan teklifleri istenecek ve yapım ihalesi gerçekleştirilecek. 2017 yılında çalışmalara başlanmasını bekliyoruz" dedi.


Barajlarımız dolu


DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Yüzer, kurum olarak Çorum'da 67 adet projeleri olduğunu dile getirerek bunların 56'sının tarım 11'inin ise hizmet sektöründe olduğunu söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu'nun dün yapılan 2016 yılı son toplantısında DSİ'nin yatırımları hakkında bilgi veren Mahmut Yüzer, toplam 67 adet projeden 6'sının tamamlandığını 32'sinin devam ettiğini 21 tanesinin ise ihale aşamasında olduğunu belirtti. Yüzer, 8 projenin ise henüz başlamadığını dile getirdi.

Çorum'da ki barajların doluluk oranları hakkında da açıklamalarda bulunan Yüzer, "Obruk Barajı yüzde 91,  Yeni Hayat Barajı yüzde 25, Çorum Barajı yüzde 66, Alaca Barajı yüzde 69, Hatap Barajı yüzde 66, Koçhisar Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 85'lerdedir" dedi.


Yüzer, sunumunda çalışmaları devam eden gölet ve sulama projeler hakkında da katılımcılara bilgi verdi.


933 proje 2.4 milyar TL


İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı 4. toplantısı dün yapıldı. İl Genel Meclisi salonunda Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bölge müdürleri ve kurumların il müdürleri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.


Çorum'da 2016 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 933 adet yatırım projesi olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, bunların dağılımı ise şu şekilde sıraladı:


"7'si Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, 67'si D.S.İ. 5. Bölge Müdürlüğü, 17'si Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, 13'ü İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü, 74'ü Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, 7'si Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 639'u İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, 1'i Orman Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü, 4'ü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 6'sı İl Sağlık Müdürlüğü, 20'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 7'si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,  21'i Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 50'si YEDAŞ İl Koordinatörlüğü."


Ayrıca, İl Özel İdaresi'nin programında bulunan 639 yatırımın 358'inin ulaştırma, 39'unun tarım, 242 adedinin ise altyapı projesi olduğunu kaydeden Sürmen, "Bunların toplam proje tutarı 76.4 milyon TL'dir. İlimizde 2016 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait, 933 adet projeden, 472'si tamamlanmış, 326'sı halen devam etmekte, 57'si ihale aşamasında olup, 78'ine ise henüz başlanılmamıştır" dedi.


Bu projelerin toplam proje tutarlarının 2 milyar 421 milyon 226 bin 449 TL olduğunu dile getiren Sürmen,  "Program yılı ödenekleri 628 milyon 611 bin 533 TL,


2016 yılı nakdi harcama tutarı 284 milyon 299 bin 699 TL, 2016 yılı nakdi gerçekleşme oranı ise % 45'dir" diyerek sözlerini tamamladı.



Son Güncelleme: 25.10.2016 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.