‘Yönetmeyi bilene öfke doğal bir duygudur’

İsmail Kakaç İlkokulu Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında yürütülen öfke kontrolü grup terapisi 4 Mayıs Perşembe günü sona erdi.

04 Mayıs 2017 Perşembe 16:19
 ‘Yönetmeyi bilene öfke doğal bir duygudur’


İsmail Kakaç İlkokulu Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında yürütülen öfke kontrolü grup terapisi 4 Mayıs Perşembe günü sona erdi.

İsmail Kakaç İlkokulu’nda 2016-2017 Eğitim - öğretim yılı itibariyle Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi ile imzalanan protokol kapsamında Aile Eğitimi Projesi yürütülmekteydi.


Velilerin yoğun ilgi gösterdiği terapi süreci 8 hafta boyunca sosyal çalışmacı Abdülkadir Karabulut liderliğinde devam etti. İsmail Kakaç İlkokulu Müdürü Ender Özcan Özçakır’ın sürpriz pasta ikramıyla renkli görüntülerin sahnelendiği son oturumda, terapiye katılan veliler bu imkânın sağlanmasında katkısı olan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır’ a ve çalışmayı yürüten Abdülkadir Karabulut’a teşekkür ettiler. Söz alan Ender Özcan Özçakır bu projede desteğini esirgemeyen Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer’e, projenin yürütülmesinde destek olan Okul Rehberlik Öğretmeni Caner Turan’a ve terapiyi uygulayan Abdülkadir Karabulut’a teşekkür etti.

Özçakır “Çocuklarımızın daha nitelikli eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ‘Çorum’ da Eğitimin Kalitesini Arttırma Projesi’ (ÇEKAP) kapsamında Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’ nin desteğiyle okulumuzda aile eğitimleri gerçekleştirdik. Bu eğitimlerin sonuncusu da öfke kontrolü grup terapisiydi. Biliyoruz ki öfke doğal bir duygudur ancak bazı durumlarda öfkelendiğimiz zaman normal olmayan davranışlar da sergileyebiliyoruz. Öfke bizi harekete geçiren itici bir güçken bu istenmeyen davranışlar yüzünden zor durumlarda kalabiliyoruz. Sizlerin de talepleri doğrultusunda böyle bir çalışma yapmayı düşündük ve Abdülkadir Karabulut liderliğinde bu çalışmayı gerçekleştirdik. Uzun vadede bu çalışmanın ne kadar yararlı olacağını göreceğiz. Sizler bu çalışmaya katılmak için birtakım fedakârlıklarda bulundunuz, kendiniz ve aileniz için önemli bir adım attınız. Sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. 


Son Güncelleme: 04.05.2017 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.