Yöresel ürünler görücüye çıkıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı bugün açılıyor.

14 Temmuz 2017 Cuma 09:46
Yöresel ürünler görücüye çıkıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı bugün açılıyor.

14-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya, El Sanatları Marka Çadırları ve Hitit Sokağı Festivali bugün saat 13.30'da kapılarını açıyor.


TSO Fuar Kompleksi'nde gerçekleştirilecek festivalde, medeniyetlerin beşiği Anadolu'nun yöresel ürünleri, tatları, el emeği ürünler ve el sanatlarını yanı sıra bu yıl ki festivalde ilk defa Marka Çadırları ve Hitit Sokağı da fuara renk katacak.


Geçtiğimiz yıl yaklaşık 50 ilden 80 firmanın katıldığı festivale, bu sene 250 firmanın katılımı ile daha geniş katılımlı bir organizasyon düzenlenecek.

Bu yıl organizasyonu 6 yıldır Gıda, Tarım fuarını gerçekleştiren Atlas Uluslararası Fuarcılık şirketi düzenleyecek.

Organizasyon ile ilgili dün İkinci Bahar Restaurant'ta  bir basın toplantısı düzenleyen  Atlas Uluslararası Fuarcılık Müdürü Fevzi Atasağun ve Doğuş Ajans yetkilisi Doğan Kahraman, 7 yıldır Çorum'da düzenledikleri Gıda ve Tarım Fuarı'nın yanı sıra bu sene de Yöresel Ürünler Fuarı'nı gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu yıl organizasyonun daha geniş kapsamlı ve daha renkli olacağını ifade eden Atasağun, festivale 81 il ve yurt dışından toplam 250 firmanın katılacağını belirtti. Girişlerin ücretsiz olduğunu dile getiren Atasağun, fuarın 10.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağını söyledi.

ŞEHRİN HER NOKTASINDAN ULAŞIM İMKANI

Ayrıca festivale gitmek için şehrin her noktasından ücretsiz ulaşım imkanı da hazırladıklarını belirten Atasağun, festivale gitmek isteyenler için Bahabey, İkbalkent, Mimar Sinan, TOKİ, Saat Kulesi ve Buhara'dan her saat başı servis imkanı olduğunu vurguladı.


ZİYARETÇİLERİ SÜRPRİZ HEDİYELER BEKLİYOR

Organizasyon olarak ayrıca fuara katılan ziyaretçilere çekiliş ile sürpriz hediyeler dağıtacaklarını belirten Atasağun; 'Çekilişle ziyaretçilerimize 1 adet buzdolabı, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet LCD TV ve 1 adet cep telefonu hediye edeceğiz. Çekilişimiz 30 Temmuz'da  noter huzurunda yapılacaktır." dedi
.

'YÖRESEL ÜRÜNLERİ YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ'

Festivalin yöresel ürünlerin ve el sanatlarının tanıtımında etkili olacağını ifade eden Atasağun; "14-30 Temmuz tarihleri arasında Çorum'da yapılacak olan Yöresel Ürünler, El Sanatlar, Hediyelik Eşya, Marka Çadırları ve Hitit Sokağı Festivali'nin amacı Anadolu'nun yöresel tatlarının, el emeğinin, el sanatlarının sergileneceği ve belirli miktarda satışın yapılacağı etkinliktir." dedi


Yöreselin amacının kıyıda köşede kalmış ürünleri gün yüzüne çıkarmayı vitrin oluşturarak markalaşmasının sağlanmasını pazara erişimini kolaylaştırmak ve ikili bağlantılar sağlayarak ticaret hacminin geliştirilmesini sağlamak olduğunu belirten Atasağun, organizasyon ile birlikte medeniyetlerin beşiği Anadolu'nun tüm zenginliklerini gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 14.07.2017 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.