Yunanistan turizmini incelediler

Çavuşoğlu Turizm Seyahat Acentesi, TÜRSAB Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Halit inaltekin...

02 Mart 2015 Pazartesi 18:07
 Yunanistan turizmini incelediler


Çavuşoğlu Turizm Seyahat Acentesi, TÜRSAB Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Halit inaltekin, 24-27 Şubat tarihleri arasında ‘Yunanistan İnceleme Gezisi’ne katıldı. Konusunda uzman 17 kişilik seyahat acenteleri, TÜRSAB temsilcileri ve Kültür Turizm Bakanlığı’ndan uzmanların da katıldığı gezide bölgenin turizm potansiyeli değerlendirildi.


Türkiye'nin çeşitli illerinden geziye katılan turizm temsilcileri, bölgedeki firmalarla sıcak temasta bulundu. İnceleme gezisinde heyete TÜRSAB Kurumsal İlişkiler Bölümü'nden Berna Akar Ertan Demirbaş eşlik etti.  Gezide rehberliği Türkçe bilen Yunanlı Germenis Panagis yaptı.


Çorum turizmi tanıtıldı


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), 24-27 Şubat 2015 tarihleri arasında ‘Yunanistan İnceleme Gezisi’ düzenledi. Konusunda uzman 17 kişilik ekiple birlikte gerçekleştirilen gezide sırasıyla Atina, Poros, Hydra ve Aegına adalarında bulunan tarihi yerler gezildi. Yunanistan'ın turizm potansiyeli değerlendirilirken, TÜRSAB  üyesi Yunanistan ile çalışan acente temsilcileri, Hatta Başkanı (Atina Seyahat Acentalar Başkanı) Slava Tours, Brilliant Travel, Hydraiki, Argo Travel, Kefi Teur, Signature Travel, Citysightseeing Athens, Athens Walking Tours, Electra Hotels, YES Hotels, Vs Group ile toplantılar yapıldı ve Türk turizmi ile Çorum turizmi tanıtıldı. Toplantıda; Yunan, Türk ve TÜRSAB basın mensupları yer aldı.


İlk resmi ziyaret Başkonsolos Barış Kalkavan’a gerçekleştirilerek, Türk-Yunan turizmi için fikirleri alındı.


TÜRSAB heyeti, Atina’da Hydra Adası Belediye Başkanı Doç. Geore. E. Koukoudakis’i makamında ziyaret etti. Heyete, şehirle ilgili bir sunum gerçekletiren Başkan, “Sizleri dostluk ve işbirliği ile karşılıyoruz” dedi.


Gezinin diğer gününde heyet, Atina Türk Hava Yolları Müdürü Alp Yavuzeser’i ziyaret etti. Yavuzeser ziyarette, Türkiye ile Yunanistan arasında tanıtım köprüsü olan THY gelişmesi ile ilgili bilgiler verdi.


Çorum MÜSİAD kurucusu ve denetim kurulu üyesi Halit İnaltekin ve Malatya MÜSİAD üyesi Bünyemin Özdemir, gezide MÜSİAD’la ilgili özel ziyaretlerde de bulundu.


‘Benzerliklerimiz bizi yakınlaştırıyor’


Yunanistan topraklarına ayak bastıkları andan itibaren gördükleri misafirperverlik için Yunanistan heyetine teşekkür eden Halit İnaltekin, geziye ilişkin şunları kaydetti;


“TÜRSAB’ın 5 yılda 80 ülke projesi var. Bu kapsamda en çok Yunanistan ziyaret edilmeye devam ediliyor, bu gezi de bunlardan birisi. 17 kişiden oluşan uzman ekiple dört gün boyunca güler yüzlü bir şekilde karşılanan ve keyifli vakit geçiren TÜRSAB heyeti, geziden olumlu izlenimler edinerek döndük. Komşu Yunanistan’la ortak kültürel mirasımız ve benzerliklerimiz bizi daha da yakınlaştırıyor. Yunanistan bizim için farklı bir bölge ve işbirliklerini değerlendireceğiz.


Umuyoruz ki amacına ulaşan bir gezi olmuştur. Sevdamız Çorum’un tanıtımı olan ‘Medeniyetler Beşiği’ sloganı ile ilimizin tanıtımı ve turizmi de bu  tanıtım gezisinde  fırsat  buldukça Yunan meslektaşlarımıza  anlatıldı ve tanıtıldı. TÜRSAB ekibimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz Yunanistan İnceleme Gezisi'nde, komşu topraklara girdiğimiz andan itibaren bize gösterilen güleryüz ve misafirperverlik için gerek Yunanistanlı meslektaşlarımıza gerekse başta TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy olmak üzere gezinin düzenlenmesinde emeği geçen TÜRSAB yönetimine teşekkür ediyorum.”



Son Güncelleme: 02.03.2015 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165