Yurt dışından Çorum’a ava geliyorlar

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, son yıllarda turizm sektörünün vazgeçilmez kollarından...

02 Şubat 2015 Pazartesi 15:31
 Yurt dışından Çorum’a ava geliyorlar


Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, son yıllarda turizm sektörünün vazgeçilmez kollarından olan av turizminin Çorum’da da canlanması amacıyla çalışmalarına hız verdi.


Yapılan açıklamaya göre, şube müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan avlakların tescillenmesi çalışmalarına ağırlık verilirken,  bunun sonucu olarak 33 adet avlağın tescili tamamlandı.


Av turizmi sadece tescili yapılan avlaklarda yapılabiliyor. Avlak sayısındaki artış av turizmi organizasyonunu yapan turizm şirketlerinin de ilgisini çekti. Çorum’da av turizmi kapsamında av organizasyonu yapmak için müdürlüğe yapılan müracaatlarda artış oldu.


2015 yılının ilk ayında (Ocak ayı) Çorum’da düzenlenen 2 adet av organizasyonuna 1 adet Sırbistan ve 9 adet Macaristan uyruklu avcı olmak üzere toplam 10 adet avcı katıldı. Toplam 20 adet yaban domuzu avlandı.


Yapılan av organizasyonlarından 4.630,00.TL gelir elde edildi. Elde edilen gelirin yarısı avın vurulduğu köylerin tüzel kişilik hesaplarına aktarıldı.


Ayrıca 10-19 Şubat 2015 tarihleri arasında 11 adet Bulgaristan uyruklu avcının katılımıyla Cemilbey, Fındıcak ve Sütlüce Devlet avlaklarında planlanan Yaban domuzu  sürek avı için çalışmalar tamamlandı.





Son Güncelleme: 02.02.2015 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.