Zaferin mimarı, barışın muhafızı

Zafer Bayramı, tüm yurt genelinde olduğu gibi...

30 Ağustos 2015 Pazar 14:24
Zaferin mimarı, barışın muhafızı


30 Ağustos Zafer Bayramı, tarih boyunca zaferlerin mimarı, barışın muhafızı olan şanlı Mehmetçiğin geçiş töreniyle gurura dönüştü.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başlayan kutlamalara, Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutan J. Alb.Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.


Valilik’te devam eden tebrik kabullerinin ardından Gazi Caddesi’nde düzenlenen geçit töreninde, Belediye Bando Takımı eşliğinde geçit yapan askerler, töreni izleyen vatandaşlar tarafından alkışlarla ve dualarla uğurlanırken, Mehmetçiğin varlığı bir kez daha dosta güven, düşmana korku verdi.


Protokol üyelerinin tören alanındaki yerini almasından sonra başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirtir konuşmaya yapan Yüzbaşı Serkan Gök, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yoldaki dönüm noktalarından biri olan bu zafer, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayan yüce Türk ulusunun ve onun şanlı ordusunun vatanı ve bağımsızlığına müdahale edildiğinde neler yapabileceğinin açık ifadesi; esaret altındaki uluslara, özgürlük yolunda ışık tutan ve ateşi hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de; bağımsızlığımızın, kutsal vatan topraklarının, laik, demokrat ve üniter devlet yapımız ile Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisidir. İçeride ve dışarıda bu değerlere zarar vermek isteyenler, karşılarında daima birbirlerine çelikleşmiş bir irade ve sonsuz bir sevgiyle bağlanmış olan aziz ulusumuzu ve onun cesur evlatlarının oluşturduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini bulacaktır.” dedi.


Çorum Anadolu Lisesi öğrencilerinden Esra Eser Vatan isimli şiiriyle, Musa Mert Çördük te Kahramanlık isimli şiiriyle törene renk katarken, bugünün fedakar vatan kahramanlarını temsilen askerlerimiz ve ardından da geçmişin kahramanlarını temsil eden muharip gazilerimiz geçit törenini tamamladı.











Son Güncelleme: 30.08.2015 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.