Zanaatkarlar Başkanının yanında

S.S. Çorum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı düzenlendi.

04 Haziran 2017 Pazar 23:39
Zanaatkarlar Başkanının yanında

S.S. Çorum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı düzenlendi.


Kooperatif yerleşkesinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun’a Milli Emlak Müdürlüğü’nden alınacak olan arsa için oybirliği ile tam yetki verildi.


Divan Başkanlığı’nı Hitit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi’nin yaptığı, Katip üye olarak ise Satılmış Önler’in görev aldığı Genel Kurula çok sayıda kooperatif üyesi katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’da Milli Emlak Müdürlüğü’nden kooperatif arsasının satın alınması için yönetime yetki verilirken ayrıca oda aidatları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.


Genel Kurul’da konuşan Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun,  Milli Emlak Müdürlüğü’nden arsanın alınmasının hemen ardından işyerlerinin temelini en kısa sürede atacaklarını ve işyerlerini 14 ay gibi kısa bir sürede teslim edeceklerini söyledi.


Kooperatifi esnaf ve sanatkarların isteği ve öncülüğünde kurduklarını ifade eden Uzun, kamuoyunda kooperatifi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün kurdurttuğu gibi yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, bunun kesinlikle yanlış bir söylem olduğunu, bu tarz söylem ve dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.


Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Çok değerli kooperatif üyelerimiz Olağanüstü Genel Kurulumuza hoş geldiniz diyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.


Sözlerime; Çorumlu esnaf ve sanatkarlarımıza yeni bir sanayi sitesi kazandırmak amacıyla esnaf kardeşlerimizle birlikte kurduğumuz Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifimizin Yaydiğin Köyü civarında bulunan 614 dönümlük arsa talebi için plan değişikliğini gerçekleştiren başta Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer KÜLCÜ olmak üzere AK Partili, CHP’li ve MHP’li Belediye Meclis üyelerimize sonsuz teşekkür ederek başlamak istiyorum.


Üyelerimizin desteği ve kooperatif yönetimimizin de kararlılığıyla işyerlerini en kısa sürede tamamlayarak esnafımıza modern dükkanlar kazandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yolda bizlere güvenerek kooperatifimize kayıt olan siz değerli kooperatif üyelerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.


3 Ocak 2017 tarihinde kooperatif kurma kararı aldık. 6 Ocak’ta ise kooperatifimizi faaliyete geçirdik. Bu süre zarfında 19 Ocak tarihine kadar sizlerle görüşmelerimizi yaptıktan sonra yer arayışı içerisine girdik ve sanayiye en uygun yeri seçerek hem şehir merkezine yakın hem de sanayi sitesine yakın yer olan şuan ki yerimizde karar kıldık. 5 ay gibi kısa bir sürede de çok yol kat ettik.


Kısaca hatırlatıyorum; İmarımız kesinleşti, planlama işi bitti, arsamızı almak için müracaatımızı yaptık, proje çalışmamız başladı. En kısa sürede yeni sanayimizin temelini de atacağız inşallah. Bu yolda bizlere güvenen her zaman yanımızda olan siz saygıdeğer üyelerimizi Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla birlikte mahcup etmeyeceğimize söz veriyoruz.


Arkadaşlar gelinen süreçle ilgili kısaca bilgi vermek istiyorum; 3 Ocak 2017 tarihinden itibaren kooperatifimizin resmiyet kazanmasıyla birlikte yeni sanayi sitesi için yer arayışlarına başladık. 10-15 gün süren yer arayışının ardından sanayi sitesinin yerini hafriyat maliyetini en düşük, çevre yoluna hakim ve mevcut sanayi sitesine yakın bir alanda belirledik ve hemen akabinde 19 Ocak 2017 tarihi itibariyle Milli Emlak Müdürlüğü’ne 13 meslek grubu için belirlediğimiz arazinin yer tahsisi için başvuruda bulunduk.  Bunu yaparken yeni sanayi sitesinin mevcut sanayi bölgelerine yakın olmasına özellikle dikkat ettik.


Çorum Belediyesi ile yaptığımız istişareler sonrası uygun gördüğümüz araziyi Milli Emlak Müdürlüğü’nden talep ettik. Müdürlüğümüz de ihtiyacımız olan 64 hektarlık alanı sanayi sitesi yapılması için uygun gördü. Bunun üzerine Şehir Planlayıcısına 153 Ada, 211 Nolu parselin yaklaşık 64 hektarlık alanın sanayi sitesi yapılması için 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli uygulama planını hazırlattırdık.


Daha sonra belirlenen arazinin zemin etüt çalışmalarını tamamlayarak sırasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Belediye Başkanlığına, Milli Emlak Müdürlüğüne, Tapu Kadastro Müdürlüğüne ve Tapu Müdürlüğüne müracaat ederek gerekli yazışmaları ivedilikle yaptık. Yazışmalarımıza verilen olumlu cevapların ardından Belediye Meclisimiz de belirlenen araziyi imara açarak, kooperatifimizin ve esnafımızın önünü açmıştır.


Arkadaşlar, konuyu açmak istersek; Bugüne kadar diğer şehirlerde sanayilerin bir ve bütün olduğunu tespit ettik. Bu amaçla esnaflarımızla birlikte sürekli istişare halinde olduk. Sanayimizin ve esnaflarımızın birbirinden ayrı olmayacağının kanaatine esnaf kardeşlerimizle birlikte vardık. Bu görüşmelerimiz neticesinde Çorum’umuzun büyükşehir olma yolunda ivme kazanması için Çorum Belediyemizin gayretli çalışmalarını yakından takip ediyorduk. Esnaflarımızın da aynı görüş içerisinde olduğunu öğrendik.


Bizlerde gerek şehrimizin önünü açmak gerekse esnafımıza daha iyi şartlar altında müşterilerine hizmet vermeleri için yeni bir oluşuma ihtiyaç olup olmadığını değerlendirdik. Bu değerlendirmemiz neticesinde hangi meslek gruplarına işyerleri lazım onları tespit ettik. Olumlu görüş oluşunca yerinin neresi olması gerektiğini araştırarak sanayilerin bir arada olması gerektiği kanaatinde birleştik.


Böyle bir oluşum sonrasında işyerlerinin büyüklüğünün ne kadar olması ve şekillerinin nasıl olması gerektiğinin fikirlerini aldık. Tabi bu çalışmalarımızı sadece Çorumla sınırlı tutmadık. Türkiye’nin birçok şehrinde örnek olarak gösterilen sanayi sitelerinde incelerimiz oldu. İç Anadolu Bölgesi’nde ilimize yakışır bir sanayi sitesi yaparak diğer şehirlerinde bizleri örnek almaları için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.


Bu sebepten ötürüdür ki esnaf dışında herhangi bir kayda izin vermiyoruz. Yönetim Kurulumuz ve Belediye Başkanımızla birebir incelemeler yaparak bu hususun önemini kavramış bulunmaktayız. 


Zanaatkarlar Kooperatifi olarak Çorum esnafına en iyi, en modern işyerlerini en uygun maliyetle kazandırmak istiyoruz ve bunun için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla bugün de sürdürmeye devam ediyoruz.


Kooperatifimizin üye alımlarına başlamasıyla birlikte de işyeri ihtiyacı olan değerli esnafımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Şuan hedefimizin üzerinde bir taleple karşı karşıyayız. Bu yolda bizlere güvenen ve yalnız bırakmayan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza şükranlarımı sunuyorum.


Arkadaşlar, şu hususu da belirtmeden geçemeyeceğim. Kooperatifimizi siz değerli esnaf kardeşlerimizin isteği ve öncülüğünde kurarak bugünlere getirdik ve şimdi de genel kurulumuzu yapıyoruz. Kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sanki kooperatifi Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü kendisi kurdurtmuş gibi. Bu kesinlikle yanlış bir söylem. Bu tarz söylem ve dedikodulara itibar etmeyin.


Belediye Başkanımız sürecin sadece takipçisidir. Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü, Çorum esnafı için yapılacak olan doğru ve olumlu her projenin yanında olduğunu her söyleminde dile getirmektedir ve bununda örnekleri mevcuttur. Buna Galericiler Sitesi, Traktörcüler Sitesi, KSS yeni işyerleri ve Kamyon Garajı’nı örnek gösterebiliriz. Bu konuda da kendisine her zaman minnettarız.


Ayrıca şehir merkezinde kalmış sanayi sitelerini uygun yerlere alınması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları vardır. Şuan ki kurumlararası yazışmalarımızda bu talimatı da mevcuttur.


İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayınızı kutluyor, Ramazan ayının birlik ve beraberliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.
Genel Kurulumuzun da memleketimize, esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Ayrıca kooperatifimizle ilgili bir işimiz düştüğünde her zaman yanımızda olan Valimize, milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, siyasi parti il ve merkez ilçe başkanlarına, kamu kurum ve kuruluşların yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yüce Yaradan yar ve yardımcımız olsun!”


Necmettin Uzun’un konuşmasının ardından kooperatif üyeleri ise oy birliği ile aldıkları kararlarla Başkan Uzun’un ve Kooperatif Yönetimi’nin yanında olduklarının mesajını verdiler.


Son Güncelleme: 04.06.2017 23:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.