‘Zulüm altındaki Türkler’in tek umudu Türkiye Devleti’

Alperen Ocakları Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan Türkmen Paneli'ne katılmak üzere Çorum'a gelen...

16 Mayıs 2015 Cumartesi 17:27
 ‘Zulüm altındaki Türkler’in tek umudu Türkiye Devleti’


Alperen Ocakları Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan Türkmen Paneli'ne katılmak üzere Çorum'a gelen panelistler Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, "Doğu Türkistan, Suriye ve Irak Türkmenleri'nin tek umudu Türkiye'dir." dedi.


Alperen Ocakları Çorum İl Başkanı Fatih Yücel, Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Suriyeli Türkmen General Fayez Amir, Suriyeli Türkmenler Cephesi Başkanı Abdulkerim Aga ve Alperen Ocakları Başkan Yardımcıları İnan Aktaş ve Ahmet Tapan'ın katıldığı heyeti, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü adına Külcü'nün makamında kabul eden Turhan Candan, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.


Türk Dünyası'nın kanayan yarasının Doğu Türkistan, Irak ve Suriye Türkmenleri olduğuna işaret eden Seyit Tümtürk, ziyarette Türkmenler'in yaşadıkları zulme dikkat çekerek, özellikle Doğu Türkistan'da 66 yıldır yaşanan zulmün dayanılmaz noktalara geldiğini, insanların kendi namus ve iffetlerini ölüm pahasına korumaya çalıştıkları söyledi.


İki gün önce Doğu Türkistan'da yaşanan intihar saldırısının, olayın geldiği noktanın dayanılmaz boyutlara ulaşmasına bir örnek olduğunun altını çizen Seyit Tümtürk, "İki gün önce Doğu Türkistan'da canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. 7 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz, Çin'in 66 yıldır sürdürdüğü zulme canını ortaya koyarak karşı durmaya çalışıyor. Doğu Türkistanlılar kendi namusu, inancı ve iffeti için canı pahasına mücadele veriyor.  66 yıldır Müslüman Türk Halkı'na her türlü zulme reva görmesi, adeta hiç bir şekilde yaşam hakkı tanımaması ve son olarak da eğitim, seyahat ve ibadet hakları başta olmak üzere adeta her şeyin yasaklanmasıyla birlikte kendi namusları için ölümü göze alıp mücadele sürdürüyorlar. Umut ederiz ki Çin 21. yüzyılda artık dünyaya daha barışçıl mesajlar vermesi gerekir. 21. yüzyıl Doğu Türkistanlılar'ın da bağımsızlığını kazandığı bir yıl olur. Türkiye Çin ilişkilerinin gelişmesini vesile kılarak, devletimizin Çin'e demokrasi ve insan hakları bağlamında daha cesaretlendirici adımlar atarak, Çin'i bu yönde olumlu tavsiye ve ikna edici girişimleriyle Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızın, dindaşlarımızın hak ve hukukunun korunduğu bir dönemi yaşarız diye temenni ediyoruz." dedi.


Candan da konuşmasında Türkiye'nin insanlığın vicdanı olduğunu, nerede bir acı yaşanıyorsa kendi acıları olarak değerlendirdiğini belirtti. Batı'nın demokrasi anlayışının sakat bir anlayış olduğunu ve hastalık taşıdığını da sözlerine ekleyen Candan, "Batı'nın bu hasta ruhu, bir gün gelecek kendi başlarına da bela olacak. Biz tüm soydaş ve Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı acıların dinmesini diliyoruz ve devletimiz bu yönde tavrını açıkça ortaya koyuyor." diye konuştu.



Son Güncelleme: 16.05.2015 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.