Afişli teşekkürle geleceğe yatırım

Ticaret Borsası'nda ilk ürünün teslim törenindeki büyük afiş dikkat çekti.

28 Haziran 2013 Cuma 14:25
Afişli teşekkürle geleceğe yatırım


Ticaret Borsası’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen 2013 yılı hasat dönemi ilk ürün temsili satış töreni gerçekleştirildi. Törenden daha çok borsa binasına asılan afiş dikkat çekti. Protokol, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, tüccar ve üreticilerin katıldığı törende, satış salonu binasına asılan afişte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye borsaya verdiği destek ile yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür ediliyordu.

Yakın geçmişte ne olmuştu?

Bilindiği gibi, Çorum’un tarımsal ürün potansiyelinde bölgede söz sahibi bir il olduğu gerçeğinden hareket edilerek, dönemin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özdemir tarafından yeni borsa kompleksi proje çalışması başlatıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ın da desteğiyle Maliye Bakanlığı’nda  defalarca yapılan ciddi girişimlerin ardından mutlu sona ulaşıldı. Mevcut borsanın yapılandığı hazine arazisi borsaya tahsis edildi. İnşaat başlatılıyordu, tam bu sırada araya seçimler girdi. Borsa’nın yeni başkanı seçilen Ömer Güney ve yönetiminin çabaları ile depolar, sosyal tesisler yapıldı, kuralar çekilip işyerleri esnafa teslim edildi.

Bu sırada yerel seçimler yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü işbaşına geldi. Zaman içinde Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu eski tahıl pazarı boşaltıldı.  Yeni komplekste alt yapı çalışmalarında bilhassa asfaltta sorun yaşandı. Tüccar, üretici, borsaya işi düşenler kışın çamur çiğnedi, yıllarca toz yuttu. Sağanak yağışta depoları sel bastı vs... Kompleksin asfaltı için görüşmeler yapıldı,  800 bin ile 1 trilyon lira arasında maliyet çıktı. Başkan Külcü, bu kadar bir ödeneği borsanın asfaltına ayıramayacağını, 250 bin Çorumlu’nun hakkı olduğu mesajını verdi. Haksız da değildi; ancak, kendisi arzu ettiği zaman, istediği yere belediye hizmetlerini sevk etme iradesini kullandığını gördüğümüz Külcü’nün bu sözleri, pek samimi bulunmadı. İş makineleri belediyeden, akaryakıt gideri borsa esnafından karşılanması kaydıyla asfalt sorununun çözüme kavuşması gibi bir orta yol bulunmasına da pek yanaşmadı. Başkan Külcü ile dönemin borsa başkanı Ömer Güney arasında zaman zaman kamuoyuna da yansıyan anlaşmazlıklarla bugünlere gelindi.

Borsa seçimi

Borsa seçimlerinde yönetim değişti. Ali Bektaş başkanlığında oluşan borsa yönetiminin girişimleri ile komplekse ulaşımı sağlayan iki ayrı yol stabilize yapıldı. Borsa içinde henüz manzara değişmedi. Bu arada Ömer Güney döneminde başlatılan büro tipi işyerleri tamamlandı.

Yaşananlardan sonra bugün düzenlenen 2013 yılı hasat dönemi ilk ürün temsili satış töreninde borsa satış salonu binasına asılan afiş haliyle dikkat çekti. Afişte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye borsaya verdiği destek ile yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür ediliyordu.

Başkan Külcü’nün eski borsa yönetimi ile ters düşerek bugüne kadar borsaya yolu düşen herkesin toz yutmasına, çamur çiğnemesine vesile olduğu düşünüldüğünde afişte geçen teşekkür ifadeleri cuk yerine oturuyor denilemez. Ancak mevcut borsa yönetiminin önümüzdeki dönemde borsanın alt yapı sorunlarının çözümü için Külcü’den destek almayı hedeflediği düşünülürse, afişli teşekkürün nedeni daha iyi anlaşılabilir. 





habercim19.com








Son Güncelleme: 28.06.2013 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aa 2013-06-28 23:34:37

esnaf ordan para kazanacak, elbette asfalt-su ve kaldırım parasını ödemesi gerekir. yorumda geçen başka yerlere veriyor ifadesinde ki başka yerlerde elbette vatandaşın kullanımına açık yerler olsa gerek