ALAYINA SİTEM VAR!

Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Çorum’un merkez ve ilçeleri arasındaki karayolu ağını gündeme taşıdığı '14 yıldır bu yolları konuşuyoruz’ haber yoruma gelen tepkileri yazdı. Yorumun ana teması Bayat ilçesi olurken, siyasetçilerin verdiği sözlere rağmen 5 kilometrelik yolun yapılmamasına yönelik eleştirileri köşesine taşıdı.

19 Nisan 2016 Salı 12:35
 ALAYINA SİTEM VAR!


Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Çorum’un merkez ve ilçeleri arasındaki karayolu ağını gündeme taşıdığı '14 yıldır bu yolları konuşuyoruz’ haber yoruma gelen tepkileri yazdı. Yorumun ana teması Bayat ilçesi olurken, siyasetçilerin verdiği sözlere rağmen 5 kilometrelik yolun yapılmamasına yönelik eleştirileri köşesine taşıdı.


İşte o yorum:


Çorum'un ilçe karayolu ağındaki yetersizlikleri gündeme getirdiğimiz '14 yıldır bu yolları konuşuyoruz’ başlıklı  haber yoruma Bayat'tan karşılık geldi.


Süleyman Bircan adlı okur, www.corumbayat.com'da yayınlanan ‘bir yol hikâyesini’ bizimle paylaşarak verilen sözlere ve yaşadıkları soruna dikkat çekti.


İşte özetle o yorum:


Mustafa Demirer Bey’in yollarla ilgili haberi çok güzeldi. Bu haberde her ne kadar Bayat ilçemiz ile ilgili giriş yolu yazılmış ise de, bu yolun hikâyesini sizinle paylaşmak istedim. Umarım Mustafa Demirer Bey bu yorumu okur ve bu hikâye üzerinden bir yorum paylaşarak bizlerin sesini bir nebze de olsa duyurmuş olur.


BİR YOL HİKÂYESİ


İlçemizde Pancarlık Ağzı mevkiinden hastaneye kadar duble yol olduktan sonra ilçe girişi ikiye ayrıldı. Su Deposundan Pancarlık Ağzı mevkiine kadar ve hastaneden Yatukcu içine kadar. Aradan geçen uzun zamana rağmen bu iki parça bakımsızlıktan perişan halde duruyor. Her türlü tepkiye rağmen sayın Karayolları’nın yaptığı tek çalışma bozuk satıh tabelası dikmek oldu.


İLK SİTEM BAŞKAN KÜLCÜ’YE


Bütünşehirciliğe hazırlanan Çorum Belediyesi kendi ilçelerine hatta komşu illerin ilçelerine bile asfalt yardımı yaparken, Bayat’a ne hikmetse bir türlü dönüp bakmadı bile. İsterseniz Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’'nün ilçelere yaptığı asfalt yardımlarını bir hatırlayalım;


Yozgat Aydıncık ilçesine 3 km asfalt.


İskilip İlçesine 2.5 km asfalt.


Kırıkkale Keskin ilçesine pazar yerine asfalt.


Sungurlu İlçesine tahıl pazarı ve sanayi sitesine asfalt.


Dodurga İlçesine 2 km asfalt.


Kargı İlçesine 3 bin ton asfalt ve 4 bin m2 kilit parke taşı.


Alaca İlçesine 5 km asfalt.


Görüldüğü gibi Çorum Belediyesi nerdeyse bütün ilçeleri ve komşu illerin ilçelerini sıcak asfaltla ihya etti.


SİYASETÇİLERE 
SÖZLERİNİ HATIRLATTI, VE...

Durum böyle iken sayın siyasilerimiz de boş durmadılar. İlçemize her gelişlerinde gerek Su Deposu’ndan Pancarlık Ağzı mevkiine kadar olan 4 km'lik yol için, gerekse hastaneden Yatukçu içine kadar olan 1.5 km yol için ayrı ayrı sözler verdiler. İsterseniz bir de sayın siyasilerimizn vermiş olduğu sözlere bir bakalım.


Eylül 2010 Murat Yıldırım: ‘İnşallah önümüzdeki dönemde yapımı devam eden duble yolu Çankırı yol ayrımına kadar bölünmüş yol olarak tamamlamak hedefindeyiz...’


Mart 2012 Salim Uslu: ‘Bayat ilçe yolu Avrupa standardında olacak...’


Mart 2014 Ahmet Sami Ceylan: ‘Bayat giriş yolunu tamamlamak boynumun borcudur...’


Mart 2014 Ekrem Ünlü: ‘Bayat giriş yolu haziran ayında asfaltlanarak hizmete girecektir.(seçim konuşması)


Eylül 2014 Cahit Bağcı: ‘Çankırı yolu girişi ile Bayat arası 4 km yolun standardı yükseltilecek, Bayat Hastane şehir içi yolu asfaltlanacaktır...’


Ocak 2015 Lütfi Elvan (Ulaştırma Bakanı):’Sevgili Bayatlılar 4 km giriş yolunuzun projesi bende, hayırlı olsun...’


Mayıs 2015 Salim Uslu: ‘1 km'lik şehir girişi sıcak asfalt ve istinat duvarı ihale hazırlıkları yapılıyor...’


Ne gariptirki duble yollarla illeri, ilçeleri birbirine bağlayan, koca dağları delip yollar geçiren, denizlerin altından yollar açan AK Parti, Bayat’ta toplam 5 km yol için söylenmedik laf, vermedik söz bırakmadı.


AK Parti’nin seçim sloganı var; ‘Onlar konuşur AK Parti yapar’. Bayat hep konuştu, ama AK Parti yapmadı...

 

Son Güncelleme: 19.04.2016 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.