Bu reklam yaramıza neşter vurdu

THY'nin çok beğenilen reklamı Çorumlular için de çok şey ifade ediyor.

01 Mayıs 2014 Perşembe 11:18
Bu reklam yaramıza neşter vurdu

Türk Hava Yolları reklam filminin gösterime girmesiyle birlikte Çorum’un havaalanı isteği yeniden canlandı.

Havaalanının öyle ya da böyle temcit pilavı gibi gündeme getirilmesi en fazla iktidarı  Çorum’da temsil edenlerin canlarını sıksa da, Çorumlu’nun  havaalanı konusunda hem fikrinde hem düşüncelerinde hem de hayallerinde bir değişiklik olmadığı anlaşılıyor.

Çorum, Merzifon Havaalanı'nın sivil trafiğe açılma sürecinde çok ciddî destek verdi. Halen yolcu desteği sağlamaya devam ediyor. Çorumlu zaman geçtikte müstakil bir havaalanına lâyık görülmediğini anladı. Kaderine rıza gösteren Çorumlu’nun ilk etapta Merzifon'a itirazı yoktu. Uçuş saatleri ve sefer sayısının artırılmasını istiyordu. Özel hava yolu şirketi Pegasus'la birlikte kısmen rahatlama sağlandı. Türk Hava Yolları da benzer bir kolaylık sağladığı takdirde sorun aşılacak gibi.

Çorumlu'nun, özellikle sanayici ve işadamlarının itirazı havaalanına değil, ismine oldu. Yıllardır süregelen çabalar, didinmeler, uğraşlar, Merzifon Havaalanı'na Çorum’un ismini yazdırmaya yetmedi. Hem de bazı ülkelerle komşu şehirlerde benzer örneklerine rastlanmasına rağmen. Örneğin, Almanya'da Köln-Bonn Havaalanı, Giresun sınırları içinde yapımı devam eden Ordu-Giresun Havaalanı, Kütahya, Uşak ve Afyon'a hitap eden Zafer Havaalanı gibi.

Çorum'a müstakil bir havaalanı yapmaktan vazgeçtik, bölgesel olarak açıldığı belirtilen Merzifon Havaalanı'na Çorum ismini bile ilâve ettiremiyorsak, yazıklar olsun bize.

Ankara'da ve Çorum'da bizi temsil eden iktidar temsilcilerine nezaketle soralım;

* Havaalanı yok, demiryolu yok, liman yok, politik gücün de yoksa hangi yatırımcı veya turist bize gelmek ister?

* Ulaşımı olmayan yere kim gelir?

* Sanayici bu şartlarda nasıl rekabet etsin?

* Komşu şehirlerde havaalanı, demiryolu varsa, siyaset ağırlığı daha fazlaysa, bir de üstüne üslük Organize Sanayi Bölgesi yatırım avantajları seninle eşdeğerse, yatırımcı niye Çorum'u tercih etsin?

* Kimse trilyonlar bulun da Çorum'a  havaalanı yapın demiyor, sadece  Çorum isminin yazılmasını istiyor. Bakanlar Kurulu kararı mı, Başbakanlık oluru mu gerekiyor bilmeyiz. Çorumlu'nun  gücünü arkanıza aldığınız halde -ki bu konuda sıkıntı olmaz- bu makamlara mevzuyu iletmek çok mu zor?

Sonuç olarak, Çorumlu'nun  kısa vadede ilk isteği havaalanına Çorum ismini yazdırmak, ardından demiryolu, havaalanı ve diğer alt yapı  yatırımlarını elde etmek.







habercim19



Son Güncelleme: 01.05.2014 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismi yok 2014-05-01 11:25:38

çok istersek gelir ama

Avatar
cok beklersin @ismi yok 2014-05-05 11:55:41

65 km uzaklıkta hava alanı varken çoruma hava alanını beklemek, çorum barajında hamsi beklemekten farksız olur. hangi beyin buna inanır yaw ?

banner165