Çorum icraat bekliyor

Çorum İHL Keşkek Günü'nün izdüşümleri...

01 Temmuz 2013 Pazartesi 13:01
Çorum icraat bekliyor

Çorum İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Platformu’nun düzenlediği geleneksel Keşkek Günü’nde birlik, beraberlik, kardeşlik vurgusu yapıldı. Camianın temsilcileri, gönüldaşlarının yanı sıra üzerine sorumluluk düşen yerel siyasetçiler de oradaydı.

İmam Hatip camiasını bir araya getirerek bir nevi hasret gidermeye vesile olan etkinliğin en somut çalışması Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Çevre Yolu Fen Lisesi civarında 42 bin 500 m2 alan üzerine inşa edilecek Yeni İHL’nin 12 Temmuz 2013 Cuma günü ihale edileceğini duyurması, ardından 100 derslikli 3 bin gencin eğitim-öğretim göreceği kampüste 500 kişilik spor salonu, 300 kişi kapasiteli yurt, 1500 kişilik uygulama cami yapılacağını açıklaması oldu. Kampüsün 19 ayda tamamlanacak olması da güzel.

Konuşmalar problemi çözüyor mu?

AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım ile Cahit Bağcı’nın genele şamil konuşmaları, ortaya koydukları gerekçeler etkinliğe renk katmakla beraber, Çorum’da bütün İHL’lerin yaşadığı fiziki mekân, kaliteli ve nitelikli eğitim problemini çözmekten uzaktı.

İcraata geçmeli

Çorumlu’nun ortak kanaati, İHL’lerin problemlerine vakıf olan, camianın bütün kesimlerinin taleplerini bilen Murat Yıldırım’ın, konuşmaktan daha çok artık  icraata geçmesi gerektiğini yönünde.  Başbakan’ın İHL hassasiyetinin memlekette vücut bulması başta Murat Yıldırım olmak üzere bütün AK Parti teşkilatları, milletvekillerinin boynunun borcu…

Birlik beraberlik zahire yansımadı

Bu arada, siyasetçilerin birlik ve beraberlik içeren konuşmalarının zahire yansıdığı pek söylenemez. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün konuşmasının fasıllarında ve bitiminde AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ın herkes gibi alkışa ortak olmadığı, Murat Yıldırım’ın kürsüden yaptığı konuşma sırasında Muzaffer Külcü’nün sürekli olarak cep telefonu ile ilgilendiği görüldü.


habercim19.com




Son Güncelleme: 01.07.2013 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.