ÇORUM SIRASINI BEKLEYECEK

Havaalanı tartışmaları Belediye Meclisi’ne taşındı.

07 Haziran 2016 Salı 12:51
 ÇORUM SIRASINI BEKLEYECEK


MUSTAFA DEMİRER/HABER -GÜNCEL

Havaalanı tartışmaları Belediye Meclisi’ne taşındı.

Çorum’da havaalanı tartışmalarını yeniden alevlendiren ancak son kararname ile merkeze çekilen Vali Ahmet Kara, kentten ayrılmadan önce bir kaç noktaya yaptığı veda ziyaretinde mevzuyu yine gündeminden düşürmedi.

Hal böyle olunca havaalanı meselesi son olarak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda konuşuldu.

‘BELEDİYE ÖNCÜ OLSUN’ ÇAĞRISI

Meclis’te gündem dışı söz alan CHP Gurup Başkanvekili Özgür Kılıç, “Çorum Sanayi kenti cazibesini her geçen gün yitiriyor. Kayserili iş adamları yurtdışındaki müşterilerini memleketlerine 2 saatte getirirlerken, Çorumlu iş adamlarımız müşterilerini ancak 3 günde Çorum'a getirebiliyor. Rekabet güçleri kalmıyor. Ve bundan dolayıdır ki, çoğu fabrika merkezlerini ya İstanbul'a ya da Ankara'ya taşımaktadır. Ve bunun sonucunda korkuyorum ki fabrikalar da taşınacaktır. Sayın Başkan, Çorum'un ufkunu açsak. Öncü Çorum Belediyesi olsa. Çorum'a bir havaalanı kazandırsak. Ve biliyorum ki, bir çok Çorumlu sanayici işadamı bu havaalanı projesine maddi katkı sağlama taahhüdü içerisindedir.” dedi.

ANKARA’YI ADRES GÖSTERDİ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, havaalanı için işadamlarının katkısına gerek olmadığını, Türkiye’nin şu anda 56 noktasında havaalanı bulunduğunu, kücük veya büyük ölçekli 81 ilde havaalanı olacağını ifade etti. Havaalanının toplantılarla, gazetelere gönderilen dosyalarla olacak iş olmadığını belirten Külcü, “Havaalanı ile ilgili konunun yeri Ankara’dır. Bütçesi de oradadır. Devletin imkanları bunun için müsaittir. Sırası geldiğinde yapılacaktır. Belediye ve milletvekilleri olarak uğraşıp katkı vereceğiz. Yakın zamanda havaalanı meselesinin tartışma konusu olmaktan çıkacağına inanıyorum. Yol yaparken, çiftçiden köylüden mazot parası almak eskide kaldı. İş adamlarının katkısına gerek olmaksızın, devletimizin bu hizmetleri yapmaya imkanı var. Bunu söylemekle olmaması gibi bir niyet ortaya koyuyor değiliz, bilakis olması için her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

KÜLCÜ’NÜN SÖZLERİNDEN NE ANLADIK?

Külcü’nün sözlerinden anlaşılacağı üzere, Ankara küçük veya büyük 81 kentin tümüne havaalanı yapacak. Yani eski Ulaştırma Bakanı Başbakan Binali Yıldırım’ın, TBMM’de 64. Hükümet’in bütçe görüşmelerinde bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada dile getirdiği ‘her ile küçük ölçekli bir havaalanı’ sözü yerine getirilecek.

ÜSTÜ KAPALI MESAJ

Bu arada merkeze alınan Vali Kara’ya da ince bir mesaj da var gibi.

Külcü’ye göre, havaalanı konusu öyle raporlar, gazetelere gönderilen dosyalarla çözülecek iş değil, yapımı da bütçesi de tamamen Ankara’nın işi. Biz Çorum olarak sadece sıramızı bekleyeceğiz. Belediye ve milletvekilleri gerekli gayreti ve dahi hassasiyeti gösterecek.

Bu mevzu derin, konuşarak bitecek gibi görünmüyor. Sahi havaalanı sırası bize ne zaman gelecek ?

Son Güncelleme: 08.06.2016 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2016-06-07 15:18:31

bu vekil ve yönetcililerle bize sıra gelmez.

Avatar
Sungurlu 2016-06-07 23:07:38

Bari Yozgat'tan sonra Çorum'a gelse sıra!

Avatar
Sungurlu 2016-06-07 23:10:31

İşadamları okul, yurt, hastane gibi kamu yararına müessese yaptırıyor da yarım kalan havaalanı inşaatının hiç değilse bir bölümünü niye yaptırmasın?

Avatar
Sungurlu 2016-06-07 23:13:58

Çorum'un işadamları ihtiyaçları olan havaalanını devlet yarım bıraktığı için sağ olsunlar yaptırmak için taşın altına elini koymayı taahhüt ettiler. Devlet yaptırıyorsa buyursun yaptırdın ama Tunceli'den , Şırnak'tan , Artvin'den sonra değil!

Avatar
Sungurlu 2016-06-07 23:16:20

Ama yine de başarılı Başkan'ımız sayın Muzaffer Külcü'nün 'olumlu' sayılabilecek bir bağlamda Çorum'un havaalanı topuna girmesi sevindiricidir..

Avatar
Sungurlu 2016-06-07 23:18:36

Kaldı ki vali Kara doğru bir iş yaptı dosya hazırlayarak. Meseleyi Çorum ve Ankara gündemine taşıdı.

Avatar
Sungurlu 2016-06-07 23:20:14

Yoksa nerden bilecektik şirketin havaalanı için yaptığı o dönem harcamaları için devlete zararların tazmini için dava açtığını.

Avatar
Sungurlu 2016-06-07 23:22:46

Şaka gibi! 13 trilyona Merzifon'a yol yapılmak isteniyor, şirket 5-6 trilyon tazminat istiyor devletten. Amma velakin 19,5 trilyona HAVAALANI'nın kendisi yapılabiliyor. Fıkra gibi!

banner165