Çorumlu, Vali’den açıklama bekliyor

Vali Ahmet Kara, Çorum Havaalanı konusunda 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü Emniyet Müdürlüğü’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları ile yapacağı istişare toplantısını teknik nedenlerle iptal ettiğini duyurdu.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 11:53
 Çorumlu, Vali’den açıklama bekliyor


MUSTAFA DEMİRER/HABER-GÜNCEL

Vali Ahmet Kara, Çorum Havaalanı konusunda 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü Emniyet Müdürlüğü’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları ile yapacağı istişare toplantısını teknik nedenlerle iptal ettiğini duyurdu.

Vali Kara, konuya dair daha sonra ayrıntılı açıklama yapılacağı bilgisini verdi.

Önce havaalanı meselesinde bugüne kadar neler oldu hatırlayalım:

HER ŞEY VALİ’NİN SÜRPRİZ ÇIKIŞI İLE BAŞLADI

Vali Ahmet Kara, sürpriz bir çıkış yaparak Çorum’un yarım kalan müstakil havaalanının tamamlanarak hizmete açılması gerektiğini açıkladı. Kapsamlı bir havaalanı raporu hazırlatarak aynı zamanda hemşehrisi olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çorum Milletvekillerine sundu. Vali Kara, meseleyi Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve milletvekilleri ile görüşeceğini ifade etti.

CEYLAN AÇIKÇA KARŞI ÇIKTI

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un yarım kalan havaalanı inşaatının tamamlanmasının realiteye aykırı olduğunu savunarak, Merzifon Havaalanı’nı adres gösterdi. Yani Vali Kara ve Çorumlu’nun neredeyse tamamının destek verdiği talebe olumlu bakmadı.

USLU’NUN GÖRÜŞÜ TAKSİ UÇAK HAVAALANI

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum’a taksi uçakların (25-50 kişi kapasiteli) inebileceği bir havaalanı yapılabileceği görüşünü paylaştı. Zaman zaman havaalanı konusunda yöneltilen ısrarlı sorular karşısında topu Vali Kara’ya attı.

ÇORUM KAMUOYU TAM DESTEK VERDİ

Çorum kamuoyu Vali Kara’nın havaalanı hamlesine tam destek verdi. Yerel basının geçmişte yoğun gündem yaptığı ancak netice alınamayınca bir ara soğumaya bıraktığı sıcak gündemi yeniden müstakil havaalanı oldu.

BAKAN’DAN HER ŞEHRE KÜÇÜK ÖLÇEKLİ HAVAALANI

Çorum’da bu gelişmeler yaşanırken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM’de bakanlığına dair bütçe görüşmelerinde sürpriz bir açıklama yaptı. Bakan Yıldırım, Türkiye’nin tüm şehirlerine küçük ölçekli havaalanı yapma hedefinde oldukları mesajını verdi.

CEYLAN VALİ İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Başlangıçta Çorum’un havaalanına karşı çıkan AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın da katılımıyla Vali Ahmet Kara ile birkaç kez görüştü. Diğer Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un ise, havaalanı hususunda menfi-müsbet hiçbir yorumu olmadı.

VALİ BAKAN’LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

Çorum kamuoyu, Vali Ahmet Kara’nın Erzincanlı olan hemşehrisi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çorum’un inşaatı yarım kalan müstakil havaalanının tamamlanması hususunda yapacağını söylediği görüşmenin neticesini merakla beklerken, bu hafta başında yeni bir gelişme oldu.

ÖNCE İSTİŞARE YAPILACAKTI

Vali Kara’nın 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü STK ve iş aleminin temsilcileri ile istişare yapılacağı bilgisi geldi. İstişarede Çorum havaalanı hususunda bilgi verileceği, görüş alışverişinde bulunulacağı duyuruldu.

İKİ GÜN SONRA ERTELENDİ

Bugün de Valilik’ten yeni bir açıklama daha geldi. Açıklamaya göre, havaalanı mevzusunda yapılacak istişare toplantısının ertelendiği duyuruldu. Ertelemenin teknik nedenlerle yaşandığı, ayrıntılı bilginin ileride verileceği ifade edildi.

Çorumlu, Vali Kara’dan müstakil havaalanımız konusunda açıklama bekliyor…

Son Güncelleme: 05.05.2016 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Ünsün 2016-05-04 22:50:24

Çorum'a uluslar arası havalimanı yapılması lazım acil şekilde Yozgat'a havaalanı tapılıyorsa neden Çorum'a yapılmasın bizim vekiller neye yarıyor merak ediyorum