Demirer’den yeni vekillere hatırlatmalar

Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, AK Parti’nin yeni seçilen milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a bazı hatırlatmalarda bulundu.

13 Ocak 2016 Çarşamba 11:01
 Demirer’den yeni vekillere hatırlatmalar


Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, AK Parti’nin yeni seçilen milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a bazı hatırlatmalarda bulundu.


www.corumhakimiyet.net’te
yer alan haber yorumda, Demirer, Çorum’un önemli meselelerine dikkat çekerek yeni vekillerimize bir dizi hatırlatmalarda bulunuyor.

İşte o yorum:  Bir süredir özel sağlık nedenleriyle Çorum'dan uzak kalsak da Ankara'da bulunduğumuz süre içinde yerel gündemi biraz olsun takip etmeye çalıştık. Seçimin üzerinden bir hayli zaman geçmesine rağmen Milletvekillerine yapılan kutlama ziyaretlerinin devam ediyor olması dikkat çekici.


Oysa Çorum'un beklentisi, kutlama ziyaretlerini en kısa sürede sonlandırıp esas vazifeye yani memlekete hizmete odaklanılması yönünde.


Bizim vazifemiz de; seçim propaganda sürecinde şahsına 'merkezin vekili herkesin vekili' yakıştırmasını yapan, kendilerine 'Çorum'un ağabeyi ve ablası' sıfatlarını konduran AK Parti'nin çiçeği burnunda yeni vekilleri Ahmet Sami Ceylan ile Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'a merkezi ilgilendiren bir kaç sorunumuzla ilgili hatırlatmada bulunmak.


İşte belli başlı sorunlar:

* Çorum Polis Okulu'nun akıbeti ne oldu?

* Merzifon Havaalanı'na bir yılı aşkın süredir servis hizmeti verilemiyor. Herkesin özel aracı yok malum. Çorumlu gece yarılarında perişan oluyor. Bu sorun vekillerin ilgi alanı kapsamında olmalı.


* Müstakil havaalanı beklentimiz saklı kalmak kaydıyla, Merzifon Havaalanı'nı kullanan Çorumlular'ın İstanbul dışında başkaca merkezlere uçmasını sağlamak için yeni girişimler var mı?


* Ankara'da Çorum'un önemli sorunlarını takip edip çözüme kavuşturma gayreti içinde olduklarını düşündüğümüz vekiller, memleketin şehir içi trafiğinin felç halini görmemiştir belki.


* Vekillerimiz geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret etmişler. Ziyarete ilişkin bilgi notunda detay yoktu. Haliyle Çorum'un hangi problemlerini görüştüklerini merak ettim. Hazır Sayın Bakan'la görüşmüşken, Ankara-Samsun hızlı tren hattının 2023 değil, 2019 hedefine çekilmesini, şehir içi trafikte raylı sisteme geçme zorunluluğu olduğunu, çevre yolunun şehir içinde kaldığını ve acilen yeni bir dairesel çevre yoluna ihtiyacımız bulunduğunu, Çorum'un iki ayrı bölgesinden geçmesi planlanan otobanların durumunu, bazı ilçe yollarının Çorum girişlerinin bulvar yol haline getirilmesi gerektiğini, tüm bu konularda merkezi hükümetin ivedilikle desteğine ihtiyaç duyduğumuzu aktardıklarını umuyorum.


* Yine vekillerimiz geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal ziyaret etmişler. Mevcut kışlanın içinde yer tahsisi yapılan ve projesi hazır olan Defterdarlık Kompleksi'ne destek istenmiş. Zaten devam eden bu projede bir aksama olmadığını kamuoyu biliyor. Sayın Bakan'la görüşmede Çorum'un bir yarasına merhem olacak kaynak aktarımı talep edilebilirdi.


* Çorum'un kapsamlı bir kültür merkezine ihtiyacı olduğu herkesin malumu. Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler kaynak yetersizliğine takıldı. Yeni seçilen vekillerimiz Türkiye'nin yaklaşık 67 ilinde var olduğunu belirtilen modern kültür merkezlerinden birisinin Çorum'a yapılmasının zorunluluğunu anlatabilir.


* Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçen ve memleketin serpilip gelişmesi için büyük önem taşıyan TEKNOKENT'in ne durumda olduğu mutlaka sorulmuştur. Öyleyse merkezin yeterli doluluk oranına kavuşması için bir şeyler yapılması gerekiyor. Bu konuda vekillerimize iş düşüyor.


* Mevcut hastanenin fiziki olarak artık yetersiz kaldığı ortada. Ankara Yolu üzerinde yapımı devam eden yeni hastanemizin planlanan süreden daha önce hizmete girmesi yönünde çaba gösterilmeli.


Örnekleri çoğaltmak mümkün olmakla beraber şimdilik ilk akla gelen memlekete dair meseleler bunlar.


Merkezin yeni vekilleri kutlama kabullerini biran önce bitirip Çorum'un meselelerinin çözümü için kollarını sıvamalı. Zaman aleyhimize işliyor ne de olsa…

 

Son Güncelleme: 15.01.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DOSTCA 2016-01-16 19:25:08

doğrusu sayin demi̇reri̇n muhalefeti̇ni̇ anlayamiyorum,kiskançlik ve nefret le saldirmek gazeteci̇li̇k olmamali.vekil bi̇zi̇m vekilimiz,gazeteci̇mi̇zi̇de severi̇z.gereksi̇z polemi̇k.ha bu yorumu yayinlamayabi̇li̇r.kendi̇si̇ eleşti̇ri̇ uzmani olanlarin eleştiriye ne kadar tahammulu var göreli̇m