Dünyanın merkezi de olduğumuza göre...

Google, dünyanın coğrafik değerlere ve kara hesaplamalarına göre yeni merkezini Çorum ve Kırşehir kırsalını oluşturan bölge olarak açıkladı.

15 Haziran 2016 Çarşamba 14:27
 Dünyanın merkezi de olduğumuza göre...


MUSTAFA DEMİRER/HABER-GÜNCEL

Google, dünyanın coğrafik değerlere ve kara hesaplamalarına göre yeni merkezini Çorum ve Kırşehir kırsalını oluşturan bölge olarak açıkladı.


GECE GELEN HABER

Dün gece gelen haber, bir anda sosyal medyada zirve yaptı, ardından popülaritesi yüksek, ciddi yayın kuruluşlarında geniş yer buldu.


SIFIR MALİYETLE TANITIM

‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ derler ya, öyle de oldu. Çorum’un adı hiç bu kadar olumlu manada geniş ve yaygın boyutta hem de sıfır maliyetle gündem olmamıştı.


ESPRİLER, LATİFELER, DOKUNDURMALAR

Memleket dünyanın merkezi gösterilince insanlar hemen harekete geçti, sosyal medyada espriler, latifeler, dokundurmalar birbirini kovaladı.


CİDDİYE ALANLAR ÇOĞUNLUKTA

Gelişmeleri ciddiye alıp çok hızlı bir şekilde bu durumu nasıl avantaja dönüştürebileceğimizi düşünenler de var elbette.


BAKIN NELER ÖNERİLDİ?

Şehir girişlerine dünyanın coğrafi olarak merkezi gösterildiğimize dair tabelalar yerleştirilmesinden tutun da, koordinatları belli olan noktaya görselliği ön plana çıkacak yapıt konulması önerildi. Ne de olsa yerli ve yabancı turistler dünyanın merkezine akın edip hatıra fotoğrafı çektirebilirler. Söz turizmden açılmışken, tur operatörlerinin yeni sloganının ‘Dünyanın merkezine gidiyoruz’ olması da teklif ediliyor.


HAVAALANI FARZ, TREN HEMEN ŞİMDİ

Bu arada kentin eksik ve gedikleri de gündeme geliverdi. Öyle ya dünyanın merkezi olan bir kente müstakil bir havaalanı yapılması farz oldu. Hızlı tren 2023-2019 değil, bugün hemen şimdi gelmeliydi. Konuklarımız sadece merkezi değil, ilçeleri de görmek isterler. Bu nedenle ilçe karayolu ağımızın modernizasyonu ivedilikle yapılsa hiç fena olmaz. Örnekleri çoğaltmak mümkün.


KAFA YORMAK LAZIM

Diyeceğim odur ki, dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından Google ve NASA ortak çalışmasıyla Dünya'nın kütle çekim merkezi hesaplamasında sonucun “Çorum” çıkması şehir için yeni bir tanıtım fırsatı olarak görülebilir.


Olup bitenler ekseriyetle esprili bir dille ele alınsa da, coğrafi anlamda da olsa dünyanın merkezi olma konumunu kentin lehine daha iyi nasıl kullanabileceğimize kafa yormalıyız.


Son Güncelleme: 17.06.2016 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlu 2016-06-15 19:16:19

Dünyanın merkezi olsak da olmasak da Çorum'a havaalanı elzem, benim için, senin için, Çorumlular için. Nam ayrı bir şeydir..!

Avatar
Çorumlu 2016-06-15 21:05:46

Turizmin çorumda canlanması için havaalanı kesinlikle gerekli

Avatar
semahat hamurcu 2016-06-15 22:03:31

Nasa ne derse desin biz merkezdeyiz kardesim.Bu durumu yararli kullanmak akilci olur

banner165