Külcü Daşdan’ı mutlu etti

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Ercan Daşdan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün camilerde başlattığı temizlik kampanyası üzerine yerel seçimlerde yaşanan ilginç bir polemiğe dikkat çekti.

10 Haziran 2016 Cuma 17:13
 Külcü Daşdan’ı mutlu etti


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM 

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Ercan Daşdan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün camilerde başlattığı temizlik kampanyası üzerine  yerel seçimlerde yaşanan ilginç bir polemiğe dikkat çekti. 

Hatırlarsak, son yerel seçimler 30 Mart 2014 tarihinde yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ikinci döneme yeniden aday gösterilirken,  muhalefet partisi MHP’nin Belediye Başkan Adayı eski il başkanlarından Av. Ercan Daşdan’dı. 

Külcü ve Daşdan seçim propaganda çalışmaları döneminde hemşehrilerinin karşısına çıkarak Çorum için yapacakları projelerini ve vaatlerini sıraladılar. 

MHP Belediye Başkan Adayı Ercan Daşdan’ın projeleri arasında Çorum’da tüm camilerin halılarının belediye tarafından temizleneceği vaadi vardı.  

Süreç içinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, seçim yarışının iyice hızlandığı bir dönemeçte partisinin aday tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı. Külcü, konuşmasında muhalefetin adaylarının memleket için proje üretmekte yetersizliğini vurguladı. MHP’nin başkan adayı Ercan Daşdan’ın  cami halılarının temizliği projesini örnek göstererek,  ‘MHP’nin adayı 2 aydır ortalıkta dolanıyor. Geliyor, konuşuyor, geziyor.  2 aydır bir tane proje hazırladı. Projesinin ne olduğunu açıklayım size. Camilerin halılarını süpüreceklermiş. Proje bu. Yapsınlar, ellerine sağlık buna bir şey demiyoruz, ama…” şeklinde sözler sarf etti. 

Başkan Külcü’nün o dönemde yaptığı eleştirilere MHP adayı Ercan Daşdan, aynı sertlikte cevap verdi. Daşdan, Külcü’yü kastederek, “Parti toplantısında kabadayılık, külhanbeylik yapanlar milletin içine çıkamıyor. MHP’nin düşüncelerini siyasi üsluba yakışmayan, alaycı tavırlarla eleştiriyor. Onları Çorumlu hemşehrilerime havale ediyorum.” demişti. 

Külcü ve Daşdan arasındaki karşılıklı atışmalar o günlerde yerel basına ‘Cami halısı temizliği polemiği’ olarak yansımıştı. 

Geçmişte bu polemik yaşanırken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz gün Müftü Dr. Ahmet Akın ile birlikte Ulu Camii’de  düzenlediği programda camilerde temizlik kampanyası hakkında bilgi verdi.  

Külcü, Mayıs ayında başlattıkları temizlik kampanyasının Çorum’da 88 camide yapılacağı bilgisini verdikten sonra temsili olarak elektrikli süpürgenin başına geçerek halı temizliği yaptı. 


Tabii aklımıza hemen geçmişte Daşdan’la Külcü’nün cami halısı polemiği geldi. Muhtemelen Daşdan da o günleri hatırlamış ve Külcü’nün bir zamanlar ‘yetersiz proje’ diye nitelediği MHP’nin vaadini gerçekleştirmesinden mutlu olmuştur.   


Son Güncelleme: 13.06.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehtap 2017-10-23 16:41:04

Halıları güzel temizlemis maşallah ancak birde kendisi için ortada dönen okadar şey varki halıyı temizlemekte ne var.Ercan dasdastanı mutlu etmek kolay ya milleti