Önceliğimiz Avrupa turu mu?

Halil İbrahim Kaya başkanlığındaki İl Genel Meclis Üyeleri ikinci kez yurt dışı gezisine çıkıyor.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 16:32
 Önceliğimiz Avrupa turu mu?


MUSTAFA DEMİRER/HABER-GÜNCEL


Halil İbrahim Kaya başkanlığındaki İl Genel Meclis Üyeleri ikinci kez yurt dışı gezisine çıkıyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL ALMANYA’YA GİTTİLER


Hatırlarsak, AK Parti, CHP ve MHP’li İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan 30 kişilik kafile, geçtiğimiz yıl Mart ayında Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılmak üzere Almanya’ya gitmişti. Gezi yaklaşık bir hafta sürmüştü.

KAYA GEZİ KAPSAMINI GENİŞLETTİ


Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, bu kez gezinin kapsamını genişletti. Mayıs ayı başında yapılan meclis oturumunda, 15-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Fransa Almanya ve Hollanda'ya gezi düzenleneceği açıklandı. Katılmak isteyenlerin isimlerini yazdırmaları istendi.

AVRUPA TURUNDA NE YAPACAKLAR?


38 meclis üyesinden 32’sinin etkinliğe katılmak için yola çıktığı
 belirtilirken, gezi ekibinin Avrupa turunda yerel yönetimler, tarım ve hayvancılık ile ilgili konularda incelemelerde bulunacakları duyuruldu.


ELEŞTİRİLER GECİKMEDİ


İl Genel Meclisi’nin ikinci yurt dışı gezisi ilkinde olduğu gibi eleştirilere neden olacak gibi. Eleştirilerin odağındaki isim ise, yeni dönemde bir oy farkla başkan seçilen Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya.

ÖNCELİKLER VE TERCİHLER ÖNEMLİ


Kırsalda alt ve üst yapı hizmeti bekleyen kesimler, bu tür organizasyonların faydalı olabileceğini kabul etmekle beraber, önceliğin ve tercihlerin ihtiyaçlara göre belirlenmesi gerektiği görüşünde.

KAMU KAYNAKLARI İSABETLİ HARCANMALI


Kırsal kesimler, kamu bütçesinden karşılanacak Avrupa turu harcamalarının kıt kaynaklar nedeniyle istenilen hizmet ve yatırıma kavuşamayan köylerin acil ihtiyaçlarına aktarılmasının daha isabetli bir tercih olacağını savunuyor. Şayet kırsalda tüm sorunlar tamamen çözülmüşse bu türden ufuk açıcı yurt dışı ziyaretleri elbette yapılabilir. Buna kimsenin itirazı da olmaz.

ELEŞTİRİLERE BAKIŞ AÇILARI MERAK KONUSU


Fransa, Hollanda ve Almaya’ya gidecek olan İl Genel Meclisi Başkanı ve meclis üyelerinin eleştirel görüşlere bakış açısı ve yorumu merak konusu...

Son Güncelleme: 16.05.2016 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kürşat 2016-05-15 00:47:16

Allah'tan korkmayan,ahireti düşünmeyenlerin,kendisi ölümsüz sanan insanların bunları yapması doğal değil mi Mustafa bey. ALLAH VAR ALLAH.HAKKIMIZ HARAM OLSUN MİLLETİN PARASIYLA SEFA SÜRENLERE...

Avatar
Çorumlu fakir 2016-05-15 12:09:31

bu adamlar avrupa'ya gidip gelecekler çorum'a ne faydaları olacak? geçen seneki gibi hiç bir faydaları olmayacak. hesabı düşünen kimse yok.bu siyasilerin işi zor.

Avatar
Ahmet 2016-05-15 18:44:44

h.i̇brahim kaya'dan da bu beklenir. siz ne bekliyordunuz.

Avatar
ortakoylu 2016-05-16 13:00:53

İlceye bagli koylere bir civisi dahi nasip olmayan meclis uyelerinin deyil avrupa dunya turuna ciksalar ne yazat. Sorarim onlara. dunyayi gezseler ne yazar proje bilmeyip yol yordam bilmedikten sonra