Ramazan Sokağı'nın içerik sorunu

Ramazan Sokağı'nın içeriği sorgulanıyor.

14 Haziran 2014 Cumartesi 14:45
Ramazan Sokağı'nın içerik sorunu

Çorum Belediyesi Ramazan ayında bazı etkinlikler düzenliyor. Çorum eski Belediye Başkanı Turan Atlamaz döneminde Hürriyet Parkı’nda ‘Ramazan Eğlenceleri’ adı altında icra edilen etkinlikler,  Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün döneminde format değiştirerek devam etti. Külcü’nün ‘Ramazan Sokağı’ adını verdiği etkinlikler uzunca bir süredir Farabi Caddesi’nde yapılıyor. Ramazan Sokağı bu yıl da hizmet alımı usulü ihale edildi.

Ramazan Sokağı etkinliklerine sıcak bakılmakla beraber içeriğine yönelik ciddî itirazlar var.

Etkinliklerin bir kaç istisnai program dışında ağırlıklı olarak eğlenceye dönüşmesi, manzaranın Ramazan’ın ruhuna aykırı düştüğü, bütün bunların  da ‘Çorum Belediyesi’ eliyle yapılması tartışılır hale geldi.

Tartışmaların her yıl Ramazan ayında tekrar edilegeldiği, hatta benzer eleştirilere Çorum Belediyesi yönetiminin de muhatap kaldığı bilindiğinden, artık belki de bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Bu yıl Ramazan Sokağı’nın Farabi Caddesi’nden kaldırılarak Atatürk Lisesi bahçesinde konuşlandırılması düşünülüyor. Çorumlular’ın temennisi Ramazan Sokağı adı verilen mekânda yapılacak etkinliklerin içeriğine de özen gösterilmesi. Programlar eğlenceli olduğu kadar Ramazan ayının ruhuna uygun hale getirilebilir. Sayılı günler kalsa da, Ramazan ayının maneviyatına uygun eğlenceler üzerine kafa yorulabilir. 




habercim19



Son Güncelleme: 14.06.2014 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dinç 2014-06-19 08:31:19

belediye yapmış olmak için yaptığı için ibadet ayı olan ayı eğlence ayına çeviriyor..içi boşaltılmış cumhuriyet islam anlayışının bir ürünündür ramazan eğlenceleri.buna alet olunmaması lazım.kaliteli ve öz olmalı..katılımcı profili de ancak böyle yükselir.yazınız için tebrik ederim.