Sağlıkta taşlar yerine oturuyor

Happani ayrıldı, yeni genel sekreter belli oldu.

30 Aralık 2014 Salı 12:18
Sağlıkta taşlar yerine oturuyor

İki yıldır Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapan Dr. Turgay Happani görevinden ayrıldı.


KİLİS HAPPANİ'Yİ SEVİYOR


Asıl kadrosu Adana'da bulunan Happani, yeniden aynı kente gitmeyi talep etti, bakanlık uygun buldu. Happani önümüzdeki genel seçimlerde memleketi Kilis'ten milletvekili adayı olacak. Happani'nin Kilis'te bir hayli sevildiği belirtiliyor.


Çorum'da Happani sonrası sağlıkta yaşanabilecek yeni gelişmeler olacağını yazmıştık, öyle de oldu.


GENEL SEKRETER BELLİ OLDU


Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine atanacak yeni isim geçtiğimiz hafta sonu belli oldu. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Ömer Sobacı atandı.


SOBACI ASLEN TOKATLI…


Sağlık Bakanlığı, genel sekreterlerin pratisyen değil, uzman hekim olması yönündeki ağırlıklı görüşünü Sobacı'yı genel sekreter atayarak yerine getirmiş oldu. Bir diğer genel sekreter kriteri kendi memleketine atama yapılmamasıydı. O kriter de yerine geldi, malum Sobacı aslen Tokatlı. Ancak uzun süredir Çorum'da görev yapıyor.


SAĞLIK BAKANLIĞI UYGUN GÖRMEDİ


Çorum'da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Fahri Şahin ile Çorum  Göğüs Hastalıkları Hastanesi eski Başhekimi Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Tarkan Özdemir'in ismi konuşulmuştu. Tarkan Özdemir'in hiç kotaya girmediği belirtilirken, siyasetçilerin Fahri Şahin üzerinde mutabakata vardığı ifade edildi. Ancak, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde tecrübe kazanan Fahri Şahin'in başka bir şehirde değerlendirilmesini uygun buldu. Bunun üzerine yeniden değerlendirme yapıldı, Dr. Ömer Sobacı'nın ismi öne çıktı. Sobacı'nın atanmasında Çorum Memur Sen'in görüşünün de etkili olduğu düşünülüyor.


BAŞHEKİM KİM OLUYOR?


Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine gelecek isimle ilgili de yeni gelişmeler var. 


Hatırlarsak Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine bir süre önce asaleten Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Alev Yücel atandı. Yücel'in asaleten görevi Çorum'da, geçici görevle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor. 


Yani bundan sonra hastanede yöneticilik ve başhekimlik gibi iki kadro bulunsa da, eskiden alışık olduğumuz başhekimlik sistemine geri dönülüyor. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne hastanede Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Yar.Doç.Dr. Sinan Zehir'in atanması bekleniyor.










habercim19








Son Güncelleme: 30.12.2014 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CENGİZ 2014-12-30 12:32:52

bu atamalardan vatanadaşin ne kari olacak anlayamadim.mesela hastanedeki yoğunluk azalacak herekes iyi bir şekilde muayaene olabicekmi.yani zeki müren bizi görecekmi.yooo görmeyecek ozaman bizene ki şu şu oalacak bu bu oalacaktan.haber olsun ekran dolsun