‘Üniversite AK Parti’nin eseri’

Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Meslek Yüksek Okulu Kampüsü açılışı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

02 Nisan 2016 Cumartesi 16:27
‘Üniversite AK Parti’nin eseri’


Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Meslek Yüksek Okulu Kampüsü açılışı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.


Demirer, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın açılış töreninde yaşananlara yönelik bazı çevrelerin serzenişlerine verdiği cevabı köşesine taşıdı.


İşte o yorum;


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kampüsü açılış töreninin yansımaları devam ediyor.


RERTÖR’E SERZENİŞLER GELMİŞ


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la bir vesileyle bir araya geldik.


Rektör Hoca, mevzuyu MYO Kampüs açılışı ve sonrasında yaşanan gelişmelere getirdi. Bazı arkadaşlarından ve çevrelerden şahsına dair serzenişler gelmiş.


Rektör Alkan’ın konuya ilişkin anlattıkları özetle şöyle:


VEFA VE TEŞEKKÜR DUYGUSU


‘Gelenekten Geleceğe Çorum Makine Meslek Yüksekokulu’ndan Hitit Üniversitesine’ adlı bir kitap hazırladık.  Söz konusu kitap üniversitenin web sayfasında yer alıyor. 1976 yılında MYO’nun kuruluşunda emeği geçenlere, ilk desteği verenlere ve Çorum Yüksek Eğitim Derneği ve Danışma Kurulu’na plaket verdik. 2006 yılında üniversitenin kuruluşu ve sonraki yıllarda desteğini sürdüren AK Parti Milletvekilleri’ne plaket verildi. Vefa ve teşekkür duygusunu göstermek istedik. 40 yıllık süreçte herkese plaket verme şansımız yoktu. Bu memleket üniversiteye destek verenlere zaten gönülden karşılık vermiştir.


BU İNSANLAR BİR AVUÇTAN FAZLA


Bugün üniversitemizin ilk temelini oluşturan MYO’nun 1976 yılında kurulduğunu ve emeği olanları hatırlattık. Bu insanlar bir avuçtan çok daha fazladır ve tüm Çorum bu işe gönül verdi. Bu oluşum o zaman başladı. O dönemde bir okulun kurulması ve fiziki yapılanması için dernekleşmek gerekiyordu.


AK PARTİ’NİN HER İLDE ÜNİVERSİTE HEDEFİ


Bugün itibariyle çağın en modern fiziki koşullarını sunup binaları yapmak için hükümetimizden limitsiz destek alıyoruz. 1976 yılında 200 kişiyle başladık, bugün 16 bin öğrencisi olan ve tüm Çorum’un hizmetlerine koşan, sadece eğitim faaliyetlerine değil, bir çok konuda çalışma yapan bir üniversiteye, AK Parti’nin ‘her ilde bir üniversite olma’ hedefi doğrultusunda ulaştık.


76’DAN 200 ÜNİVERSİTEYE ULAŞTIK


2001 yılına kadar Türkiye’de bir çoğu büyükşehirlerde olmak üzere sadece 76 üniversite varken, bugün her ilde bir üniversite olmak üzere 200’ye yakın yüksek öğretim kurumuna sahip olduk. Tüm bunlar sonucunda ülkemizde yüksek öğretimde istenilen şehirde eğitim görme, istenilen bölümde eğitim alma şansına sahibiz.


CUMHURBAŞKANIMIZ, HÜKÜMET VE TERTEMİZ ANADOLU İNSANININ ESERİ


1976 yılında bir dernek yardımıyla ancak fiziki yapılaşmasını oluşturmak için gayret eden yüksek öğretim kurumu varken, bugün gelinen noktada tüm ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayan, 2023, 2053 ve 2071 vizyonları için üniversitelerle omuz omuza çalışma modelini benimseyen AK Parti Hükümeti ile Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ve hükümet politikaları ile her geçen gün hızla büyüyen bir üniversite olduk. Üniversitemiz tüm Çorum ve Çorum gönüldaşlarının gayretleri ile buraya geldi. İnşallah bundan sonra da hız kesmeden devam edecek. Türkiye’de üniversitelere ayrılan bütçe 23.6 milyar liradır. Üniversiteler bugün güzel işler yapıyorsa bu, Türkiye’ye gönül veren tertemiz Anadolu insanının eseridir.”

Son Güncelleme: 02.04.2016 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.