Yeter ki, Sayın Başkan istesin...!

Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, dünki Haber Yorum köşesinde Çorum’un...

05 Mayıs 2015 Salı 14:16
 Yeter ki, Sayın Başkan istesin...!


Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, dünki Haber Yorum köşesinde Çorum’un önemli bir problemine dikkat çekti.


Çorum Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle Çorum merkezde Kentsel Dönüşüm Projesi’ne girmediği belirtilen yorumda, mimar Sinan Mahallesi ve Nadık örneğinden yola çıkarak modern kentler oluşturulabileceği ifade edildi.


İşte Demirer’in o yorumu:


Bizler içinde yaşadığımızdan belki göremiyoruz, ama dışarıdan gelenler Çorum'da yaşanan değişimi, gelişmeleri ve noksanlıkları daha rahat hissedebiliyor.


HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRAN YATIRIMLAR


Çorum Belediyesi'nin şehrin geneline şamil yaptığı köklü yatırımların eksiği ve gediğiyle hayatımızı güzelleştirdiğini, kolaylaştırdığını söyleyebiliriz.


YETERLİ Mİ, DEĞİL ELBETTE!


Zamanlama hataları, plansızlıklar nedeniyle ağır aksak ilerlese de, bazı müteahhitlik ve hizmet alımlarında kalite problemi olsa da, bulvar caddeler, modern parklar, sosyal ve kültürel projeler,  Devane örneğinde olduğu gibi eski dokuda yaşanan dönüşümler modern bir kentin hem de  yöre insanının kazanımları. Çorum için bunlar yeterli mi? Değil elbette.


BUGÜNE NASİP OLDU


Uzunca bir süredir aklımdaydı. Okurlarla paylaşmak bugüne nasip oldu. Çorum merkezde kamu anlamında Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bir arpa boyu yol kat edilmediği fikrine sahibim. Çorumlu'nun ekseriyetinin de aynı düşünceyi taşıdığına eminim.


MAALESEF GÖREMEDİK!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde kapsamlı bir dönüşüm projesi başlattı. İllere ciddi kaynaklar ayrıldı. Valilik ve belediyelere yetki verildi. O günden bugüne ferdi dönüşümler dışında hiç bir gelişme maalesef göremedik.


MİMAR SİNAN, NADIK NEDEN DÖNÜŞMESİN?


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü komutasında ikinci dönemini geçiren Çorum Belediyesi, merkezî idare ile işbirliği yaparak neredeyse 30 yılı aşkın bir süre önce merhum Turgut Özal döneminde  inşa edilen, an itibariyle yaklaşık 25 bin nüfusun yaşadığı Mimar Sinan Mahallesi'nde, Nadık bölgesinde veya başkaca eski doku alanlarında toplu kentsel dönüşüm projeleri başlatabilirdi. Yapılması gereken dönüşüme konu olan bölgenin riskli alan ilan edilmesi, kamulaştırma için mülk sahipleri ile toplu anlaşma yapılması, anlaşmazlıkların tutanaklara geçirilmesinden ibaretti.


BELEDİYE KASASINDAN BİR KURUŞ ÇIKMADAN


Başkan Külcü, seçim öncesi dönüşüm projelerini vaatleri arasına bile alabilirdi. İktidar gücüyle prosedürler aşılıp yeterli kaynak aktarılır, sosyal donatı ve yaşam alanları ile örnek teşkil edecek yeni ve modern kentler oluşturabilirdi. Hem de belediyenin kasasından, yani vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmadan.


YETER Kİ; KÜLCÜ İSTESİN!


Henüz geç kalmış değiliz. Büyükşehirlerde olduğu gibi dönüşümle yeni ve modern kentler kurabiliriz. Çorum Belediyesi gerekli alt yapıyı hazırlayıp bir an evvel harekete geçecek kudrete sahip. Yeter ki, Sayın Başkan istesin...!








Son Güncelleme: 05.05.2015 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İşte Demirer’in o yarımı: 2015-05-05 14:46:59

i̇şte demirerin o yarımı: ne demek ya anlamadım?

Avatar
VATANDAŞ 2015-05-06 13:42:31

mustafa demirer'in sözlerinin altina imzasini atmayacak kimse varmı. vizyon sahibi olmak bu olsa gerek.süs havuzlarıyla, lay lay lomlarla uğraşmak yerine, tüm çorumun memnun kalacağı göz dolduran çalışmalar yapılması lazım.tabi rant devreye girince hizmet bitiyor.bütün mesele burada...

Avatar
MİMARİ HATA 2016-01-16 19:37:37

mi̇mar si̇nan apartmanlarda asansör yok,baska eksi̇ği̇de yok.yer olsa yaptirilir.yukilip yeni̇den yapilmasina bi̇nevler örneği̇nde olduğu gi̇bi̇ proje müelli̇fi̇ mi̇marlar teli̇f hakki i̇sterler.böyle bi̇r projeni̇n yiklsa bi̇le aynisi yapilmak zorunda.i̇yi̇ düşünün sadece asansörlü ve yeni̇ olur ,müteahhi̇t çok katli olaynca gi̇rmez.kendi̇mi̇zde yaptiramayiz.vatandaşi boşa umutlandirmayin.gi̇di̇n önce mi̇marlariyla konuşun,roportaj falan yapin.baskan i̇stesede yapamaz

banner165