hiç yaprak açmadan meyve veren bir ağaç bulmalısın. o ağacın köklerini izlemeli. köklerini. kökler seni gecenin haritasına götürecek. harita, gözyaşı kurusundan yapılmış bir kağıda çizili. şehirler, kasabalar ve köyler yok o haritada. sadece özlediğinin ayak izleri var. gözlerini köreltip görebileceğin. gözlerini körelt ve gör (ebil).

melek girmez sokağında aç susuz, üç gün geçirmelisin. omzunun sağında ve solunda duran kirameni ve kâtibini ikna edip üç gün seni yalnız bırakmalarını sağlamalısın. o sokakta özlediğinin adını akıtan bir çeşme var. harfleri zehir. son gün son öğünde o çeşmeden içmelisin. ve zehirlenmemelisin.

hiç çocuk doğurmamış bir anne aramaya gitmelisin. hiç kimsenin arka bahçesinden gül koparmamış bir evlatla birlikte. cevabı olmayan tam on bir soru bulmalısın o anneye sorabileceğin. on bir soru. unutma! cevabı olmayan on bir soru. ve hepsini o gül koparmamış bir evladın diliyle sormalısın.

elinde sadece mim harfini yazmaya yetecek kadar bir kalem olmalı. mim duraktır çünkü. yere bakma durağıdır mim. harfi yaz. harfe bak. bak. bak. ilk aklına geleni bağır. bağırdığını sakın başkası duymasın. yazdığın mim’i üç kez yüzüne sürdüğün zaman kalbin durmalı ama ölmemelisin.

mezarlıktan bir iğde dalı koparmalısın. kışın en ayazında. çiçekleri olmalı ama. sonra iğdeleri. uçuklayan dudaklarını o iğde dalının dikenleriyle deşmelisin. duasız yapmalısın bunu. duasız. ama allah şah damarında unutma.

damarında ki şaha böyle ulaşırsın. özlediğin sevdiğine sevdiğin özlediğine...

ardıç kuşunun gözlerine baka baka uykuya dalarsan sana kurşun kalemle kader yazmayı öğretirler rüyanda. sevdandan avucundaki çizgiler silindiyse, melekler elinden tutmuş keder çizgilerini kapatmış demektir.

iki ayet arasında aldığın nefesler dirilip birikirse göğe bir ağaç dikilir senin için. o ağaç nefesindeki buğuyla besler kendini.

rüyada kurşun kalemle kader yazmayı öğrenirsen dünyanın dönmediği gerçeğini bir melekten dinlersin.

hangi meleği tahrik edeceğini bilmelisin. kıyamet istersen israfil’i çileden çıkarmalı ve bereket istersen mikail’e ikram etmelisin.

insan ki allah’a bakmayan yerlerinden küflenir. güneşe bakmayan evlerin köşesi gibi.

bu yüzden kıble önemlidir. her gün kıbleye doğru beş vakit bak. kuzeyini kıbleye doğrult. güneyini. doğunu. batını.

kuşlara taş atmaktan dönen çocukların annesi olmaktan utandırmalısın bir kadını. bu çocuklara rahminizdeyken kuşları taşlamanın günah olduğunu anlatmadınız diye.

kışın biteceği zamanı önceden haber etmelisin sevdiğine. günü ve saati. o bir gün bir saat daha fazladan yaşamasın kışı diye.

işte bunları yapabilirsen: allah’ın meleklerinin senin için yakarmasını sağlayabilir

sin. şın. mim. lamelif.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165