Kadın aday Çorum’a ne vaadetti?

Çorum’un yerli ailelerinden. Meşhur eczacı Talit Ceritoğlu amcası. Babası da eczacı İhsan Cerit.  Mesleği eczacılığı yaparken, özellikle engelliler ve kadın istihdamı konularında sosyal projeler üreten Kurt, seçildiği takdirde de Çorumlu kadınlar ve engellilere hizmet yönünde gayret göstereceğini, bitkisel ilaçlar  gibi uzmanlık alanlarında katkı sunmaya devam edeceğini vurguluyor. Kurt, hemcinslerinden özellikle destek beklediğini belirtirken, “Çorum, kadın vekil kaldırmaz” şeklinde oluşturulmaya çalışılan algıyla, başta kendisi olmak üzere tüm bayanlara haksızlık yapıldığı düşüncesinde.

Bir önceki seçimde son sıradaydınız. Bu seçimde üçüncü sıradasınız. Ne hissediyorsunuz? Başardım mı diyorsunuz, genel merkeze kendimi iyi tanıttım, iyi anlattım, nihayet beni gördüler mi diyorsunuz?

Ben bunu bir başarı olarak görüyorum kendi adıma. 2011 seçimlerinde 4. sıraya konulduğumda seçilecekmişim gibi çalıştım. Çünkü çalışmayı seven bir insanım. Onların bir karşılığı ve de Allah’ın nasibi bu seçimde 3. sıradayım. Tabi 3. sırada da çıkar ya da çıkamazsınız. Hiçbir şey kesin değil. Kısmet değilse, TBMM’de yemin ederken bile ölebilirsiniz. Hakkımızda hayırlısı. Bu bir sınav olabilir benim için ya da ödüldür. Onu da bilmiyorum. Şu anda benim kendi inandığım değerler çerçevesinde en iyisini yapmaya çalışacağım. 4. sıradayken çalışmalarım sırasında kadınların  gönlüne girdiğimi düşünüyorum.

Çorum’u tanımadığınız, Çorum’un da sizi tanımadığı söyleniyor.  Çorum’u tanıyor musunuz?

Tabiki de evet. Çorum’u tanımamam mümkün mü? Benim soyadım Ceritoğlu sonuçta. Babam Eczacı İhsan Cerit. Amcam eczacıydı, Talat Ceritoğlu. Biz ailece Çorum’a çok emek verdik. Üniversitenin temeli olan yüksekokulun yapımında babam ve ailem çok uğraştı. Aile çevremiz, o dönemin ekolü, yaşam tarzı olarak memlekete hizmet eden insanlar.

Bu söylentiler nerden çıkıyor o halde?

Çorum’da yaşamamış olmamdan dolayı herhalde. Çorum’da doğdum. Bahçelievler İlkokulu mezunuyum. 80 olaylarında Çorum’da  Huzur Apartmanı’nda oturuyorduk. Olaylar nedeniyle ilkokulda 4.5 yıl okuyabildim. Onun arkasından da sel vurdu Çorum’u. Allah nasip etti Ankara Koleji’ni kazandım. Ben yatılı gidince annem arkamdan geldi. Babam geldi, gitti.

Hayatın şartlarından ben sorumlu değilim diyorsunuz.

Değilim. Ama ben Çorum’dan hiç kopmadım. Çorum’a gelip gidiyorum,  Sungurlu hakeza öyle. Oturup da Çorum’da siyaset yapmadım. Ama neticede Çorum’la aile bağlarımız, akrabalarımız var.

Bilmiyorum farkında mısınız, CHP ve MHP sizin sıranıza göz dikti şu anda.

(Gülüyor)Evet onun farkındayım.

Ne düşünüyorsunuz bununla ilgili?

Allah izin verirse ben çıkacağım, eski il başkanımız Ahmet Sami Ceylan’ı da götüreceğim inşaallah. Onu bırakamam. 2011’de benim için çok uğraştı.

Ahmet Sami Ceylan, il başkanıyken 4-0 alacağız diyordu zaten.

İnşaallah olacak. Genel Merkez’e gittikten sonra şöyle birşey de gördüm; kim ne dersin desin AK Parti bir teşkilat. Hiyerarşik terbiyesi var. Hepimiz eğer bu teşkilata aitsek, AK Parti camiasındansak, görev neyse o yapılacak. İsteseniz de istemeseniz de, gönlünüz olsun olmasın, kabiliyetiniz ölçüsünde. Herkes görevinin bilincinde. Öyle bir ekiple çalışılıyor şu anda AK Parti’de. Doğaçlama hareket etmiyor hiç kimse.

Önceki soruya dönersek, CHP ve MHP’nin sizin sıranızla ilgili hesaplarını nasıl yorumluyorsunuz?

Bence haksızlık ediyorlar. ‘Çorum bayan vekili kaldırmaz’ı empoze etmeye çalışıyorlar, ama ben sırama hakimim(gülüyor). Dediğim gibi 4. sıradaki adayımızı da inşaallah Meclis’e taşıyacağız.

‘Benim sırama hiç göz dikmesinler’ diyorsunuz yani.

Hem de hiç. MHP’nin adayı Vahit Bey Sungurlulu, eski bir vekil, işadamı. Yolu açık olsun. Nasipten öte hiçbir şey olmaz. Benim de baba tarafım Sungurlu Yekbaslı. Şu anda Boğazkale’ye bağlı Yekbas, ama daha önce Sungurlu’ya bağlıydı. Dedem o dönemde esnaflık yapıyordu. Annemin anne tarafı da Üçköylü. Ben Çorumluyum, Çorum’a aitim. Çorum beni seviyor. Çoğunlukla Çorum’dan hastalar gelir bana. Onlara da elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Yıllardır bu böyle. Babamızdan, ailemden böyle gördüm.

Şayet seçilirseniz ne katacaksınız Çorum’a, AK Parti’ye?

En başta bana Genel Merkez’in dikkatini çektiniz mi sorusuna bağlayabilirim ben bunu. 2011’den bu yana Genel Merkez’in kadın ve engelliler odaklı çalışmalarında hep yer aldım. Ciddi projelerde çalıştım. Kadının yöresinde istihdamına, kadının sağlıklı ve verimli olduğunda, daha iyi aile toplumlarının oluşacağına inanarak bu bazda projeler yaptım, eğitimler verdim. Partim beni 2. Bölge Koordinatörü yaptı. Aydın, Muğla, Manisa, Antalya, Kütahya, Konya gibi 13 ilin kadınlarından sorumluydum. Bu zor bir bölgedir bizim için. AK Parti olarak tüm kapıları çalacağız, sıkılmadık el bırakmayacağız, yaptıklarımızla örnek olacağız felsefesiyle ciddi projeler yaptık. KOSGEB’le ilgili istihdam, mikrokredi projeleri yaptık, kadın emeği kooperatifleri kurduk. Ondan sonra engellilerin yaşayacağı yaşam alanları, çalışıp para kazanacağı alanlar için çalıştık. Bu konudaki yasal çalışmalarda Bakan Fatma Şahin’le çalıştık. Almanya’da örneklerini inceledik. Engelli istihdamı konusunda Ankara Altındağ Belediyesiyle istihdama yönelik atölyeler kuracağız inşaallah. Engellilerimizin çalışarak, kendi emeğinin karşılığını alarak mutlu olmasını istiyoruz. Bu konuda kadınlarımızın duyarlılığı beni mutlu ediyor.

Çorum’a ne vadediyorsunuz?

Çorum kadınının vizyonu çok açıktır. Bunu Çorumlu olduğum için demiyorum. Kadın çocuğun annesidir ve onun lideridir. Kadınlarımızın yerinde istihdam edilmesi yönünde çalışmak istiyorum. Ayrıca bitkisel ilaçlar, tıbbi bitkiler benim konum, eczacı olmam hasebiyle. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Çorum’da bu yönde çalışmalar yapmak hedefindeyim. Hem Çorum tarımına hem de ilaç sanayiinde yaptığmız çalışmalar var. Çölyakla ilgili çalışmalarımız var. 9 Mayıs’ta Çorum’da üniversitemiz işbirliği ile tarama yapılacak. Hitit Üniversitesi gulitensiz bir ekmeğin formülasyonunu geliştirdi ve inşaallah Çorum’un markası olacak. Şu anda yurt dışından 8 dilim gulitensiz ekmek geliyor, 17.5 liradan satılıyor. 1 kg. un 30 lira. Yerli üretim hasta yakınları için büyük kolaylık olacak. Ben çocukları da çok seviyorum. Çocukların iyi annelerinin olması önemli. Kimsenin annesi kötü değildir, ama anne mutlu olursa, çocuklar mutlu olur, aileler mutlu olur. Biz İç Anadolu insanıyız, kanaatkârız, azı çoğa katmasını biliriz, ama bunu yaparken ruh huzurumuz da önemli. Bir grup insan organik, doğal beslenme diyor, milyon dolar paralar harcıyorlar. Biz Çorum’da üretiyoruz, tarhanamız gibi bir çok doğal ürünümüz, bir çok iyi tarım uygulamaları ile  bölgemizde yetişen bitkilerimiz var. Mesela kılçıklı pirinç var. Ama maalesef ürünlerimizin pazarlamasını yapamıyoruz. Ben sahadan biriyim. Bilgi dağarcığımı, siyasi gücümle birleştirip bağ kurmak istiyorum. Köprü, yol gibi yatırımlar hükûmetin genel yatırımları çerçevesinde yapılacaktır. Hükûmet bunları yapmakla yükümlü. Ben de yatırımların takipçisi olacağım tabiki. Çorum’un taleplerini Ankara’ya taşımak başımla beraber, ama özel ilgi ve uzmanlık alanımla ilgili şehrimde yaşanan, var olan sorunları da çözmeye çalışacağım.

Partinize oy vermeyen hanımlara nasıl ulaşacaksınız?

Ben onların hepsine ulaşmaya çalışacağım, ulaşabileceğim kadar. Şu anda AK Parti milletvekili adayıyım, ama 8 Haziran’da Çorum milletvekiliyim inşaallah. Bana gelene ‘pardon kime oy verdiniz’ diye kapıdan soracak halimiz yok. Mantıklı bir taleple, sorunla gelene, yeri gelirse ben kapısına gidip, Ankara’ya taşıyacağım. İnsanları ayırmak gibi bir lüksüm yok. Hizmet verirken ayrım yapmak bana yakışmaz, bir kadına hiç yakışmaz. Beni olduğumu gibi tanıyan kadınlar bana oy verir diye düşünüyorum. Ben ideolojik değil, sosyolojik ve psikolojik olarak yaklaşıyorum heşeye. Bu bir görev benim için. Görev bildik okuduk, görev bildik çalıştık, görev bilinciyle STK’larda çok çalıştık. Çalışmalarımız hep kabul gördü. Bu görevi de hakkıyla yapmaya çalışacağız.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DAVUT TUNÇ 2016-05-17 11:19:10

başarilar di̇leri̇m

Avatar
Cahil adam 2016-12-30 12:22:00

kadın aday çorum için ne yaptı ? 15 bin tl cebe. çorum ankara arası gel git gel git...haram olsun...