Karşılarındaki herkese hain diyorlar

Mehmet Fatih Arslan, MHP’ni eski İl Başkanlarından, Ülkücü camianın yakından tanıdığı isim. Şimdinin İYİ Parti Çorum Milletvekili adayı. MHP’den siyaset hayatına devam etmek yerine neden İYİ Partiye geçtiğini ve bundan sonraki hedeflerini anlattı.

Mehmet Fatih Arslan, 1969 tarihinde Çorum’da doğdu. İlkokulu Kale ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Hukuk fakültesini bitirdikten hemen sonra, öğrencilik yıllarından beri gönül bağı ile bağlandığı MHP’de siyaset hayatına atıldı. 2002- 2007 tarihleri arasında Çorum MHP İl Başkanlığı görevinde bulunan Arslan, kendi anlatımıyla 2017 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile fikir ayrılığına düşünce MHP’yle gönül bağını kopardı. Halan Avukatlık mesleğini yürüten Mehmet Fatih Arslan evli ve iki çocuk babası.

Neden adaysınız?

Ben 25 yıldan beri aktif siyasetin içindeyim. Çorum’un ve Çorumlunun kronikleşen sorunlarını ve neler yapılması gerektiğini biliyorum. Sorunların çözümüne yönelik fikirlerim var. Türkiye hukuk devleti olma özelliğini AKP hükümetlerinin hukuk dışı uygulamaları ile her gün biraz daha kaybediyor. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi için okyanusta zerre kadar katkısı olacağına inandığım için yeniden adayım.

Daha önce MHP’de çeşitli görevlerde bulundunuz. Ülkücü kökenlisiniz. Şimdi ise İYİ partide siyaset yapmaktasınız. Ne değişti. MHP’nin doktrinlerimi, yoksa sizin ilkeleriniz mi?

Bu partinin kuruluşunda genel başkanımız büyük Türkiye ve büyük Türk milleti için siyaset dedi. Herhangi bir lobi veya dış güç projesi olmadığı için, yerli ve milli bir parti olduğu için İYİ Parti’deyiz. Son 5 yılda MHP ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın birbirlerine yönettikleri eleştiri ve ithamlar, son 15 yılda MHP’nin geldiği noktayı üst üste koyduğumuzda MHP’de siyaset yapmak mümkün değil. Biz değil, MHP değişti. İyi Parti gömlek değiştirmedi. Ortak payda Türkiye ve Türk milleti için siyaset yapmak için karar aldık ve onlardan birisi benim.

Milletvekili seçildiğiniz taktirde, ilk icraatınız ne olacak?

Milletvekili seçildiğimde öncelikle Çorum’un bugüne kadar sorunları ile ilgili raporlarını ilgili bakanlıklara aktarıp çözümü konusunda gayret göstereceğim. Havaalanı, hızlı tren ve yük treni, sanayinin lokomotifi olan toprak sanayinin sorunlarını, hammadde problemlerini biliyorum. Kim iktidar olursa olsun bu sorunların çözümü için çalışma başlatacağım. Çorum merkez ve ilçe belediyelerindeki şaibeli işlerin ortadan kaldırılması, kamu yatırımlarının daha verimli kullanılması için Çorumluların vekili sıfatıyla girişimde bulunacağım. 16 yıllık AKP iktidarları döneminde kamu personelinde oluşturulan adam kayırmacılığı yok edip liyakati esas alan düzeni kuracağım. Sağcı, solcu, alevi, Sünni, Kürt, Çerkez ayrımı yapmadan liyakati esas alacağımı taahhüt ediyorum. Seçildikten sonra arkamı değil, yüzümü Çorum’a döneceğim. Laf olsun diye Çorum’a gelip gitmeyeceğim. Kronikleşen sorunların çözümü için 24 saat değil, 25 saat çalışacağım.

Millet ittifakıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

İttifaka zemin oluşturan AKP ve MHP’dir. İttifak daha ortada yokken seçim kanununda değişiklik yaparak seçimlere partilerin ittifakla girmesini sağlayan AKP ve MHP’dir. Cumhur İttifakı sadece ittifakla kalmadı karşısında ya da muhalif olan siyasi grup ve düşünceleri ağır ithamlarla ve asılsız suçlamalarla karalama yoluna girmiştir. Aynı yolu takip ederek siyasi sonuç elde etmek isterken akıl almaz iddia ve ithamlarla Türkiye ve Türk milletini kamp ve kutuplaşmalarla ayrıştırmaya başladılar. Bu noktada CHP, SP, İyi Parti ve DP bir araya gelerek hiçbir husumet duygusu içinde olmadan 81 milyonu kucaklayan bir açılım yaptılar. Toplumu ayrıştıran değil birleştiren bir dille ortaya çıktılar. Millet İttifakı tarihin ve talihin bir cilvesi olarak bu 4 partinin omuzlarına yüklenen bir görevdir. Millet ittifakı Türk milletidir. Ama Cumhur İttifakı’nın hâlâ neyi ifade ettiği bilinmemektedir. Cumhur İttifakı içi boş sloganlarla giden, karşısındaki herkesi FETÖ’cü, vatan haini, PKK’lı diyerek karalayan bir ittifaka dönüşmüştür.

Çorum’un birinci derecede sorunu nedir, nasıl bir Çorum hayal ediyorsunuz?

Her şeyden önce laf ve sözle değil, gerçek manada bir olmuş Çorum hayal ediyorum. Suni duvarların insanları bölmediği, herkesin birbirine dost olduğu, sevgi gösterdiği bir Çorum hayal ediyorum. Buradan ilan ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla ve kat’a kültür siyaseti, mezhepçilik üzerinden siyasi çıkar elde eden siyaset anlayışını ortadan kaldıracağım. Mikro milliyetçilik ve bölgecilik yapmayacağım. Hayat felsefesi ve siyasi bakış olarak memleketin dağına taşına, börtü böceğine aşığım. Bu aşkı tüm işlerime yansıtacağım. Sevgi, hoşgörü ve barışın hakim olduğu bir şehirde çocuklarımızın doğup büyüyüp yaşlanması için elimden geleni yapacağım. Bu manada Çorum’un hak ettiği yatırımları alması noktasında gecemi gündüzüme katarak çalışacağım. Adeta üvey evlat muamelesi gören şehrimizin hak ettiği gür sesi, hemşehrilerimizin hak ve hukukunun yılmaz savunucusu olacağım.

Bu 5 soru haricinde Mehmet Fatih Arslan’a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Çorum mitingini sorduk.

Mitingi nasıl buldunuz?

Mitingimize Çorumluların katkı ve teveccühüne teşekkür ediyorum. Çorum’un gördüğü en yüksek katılımlı miting nedeniyle mutlu ve gururluyuz. Miting sonrası politik hedeflerimizi revize ediyoruz. Ve İyi Parti olarak kendimiz açısından en az iki vekil hedefi ortaya koyuyoruz. Miting bize ve tüm hemşehrilerimize hükümetin ve küçük ortağının her türlü baskı, tehdit, şantaj ve asılsız ithamlarına rağmen on binlerce kişinin katılımıyla duvarı yıktığını gösteriyor. Mızrağın çuvala sığmadığı, sığdırılamayacağı bu mitingle ortaya çıktı. İl merkezi ve ilçelerden son iki günde anons haricinde hiçbir vatandaşı ve partililerimizi taşımadık. Meydana sığmayan on binler tamamen kendi imkânları ve İyi Parti’ye olan inançları ile bir araya gelen kitlelerdir. Miting alanında toplumun tüm katmanlarından insanların olması, Çorumluların Sayın genel Başkanı dinlemek için geldiğinin açıkça göstergesidir. Partimizin sadece bu seçimler için değil, önümüzdeki seçimler için toplumun genel ortalamasından kabul gördüğü görülmüştür. Bugünden yarına daha mutlu günler bizi bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet GÖDEK 2018-07-04 15:18:13

fetö nün kurdurduğu bir parti.iman tazeleyen bir parti...yenildiniz atanın huzuruna çıkın yalvarın yakarın imanınız artsın...

banner165