15 Temmuz Şehitler Müzesi gün sayıyor

Belediye Başkanı Zeki Gül ve beraberindekiler yapımı devam eden Çorum 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde incelemede bulundu.

16 Nisan 2018 Pazartesi 12:02
15 Temmuz Şehitler Müzesi gün sayıyor

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Müzesi, hain darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz 2018 tarihinde açılacak.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, belediye meclis üyeleri ve bazı birim müdürleri Samsun Yolu Fuar Alanı’nda yapımı devam eden Müze’de bugün incelemelerde bulundu.

15 Temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyonun ardından Belediye Başkanı Zeki Gül, 15 Temmuz Şehitler Müzesi hakkında bilgi verdi. 15 Temmuz 2016'da yaşanan FETÖ’cü hain darbe girişiminde 12 Çorumlunun şehit düştüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Gül, “Şehitlerimizin hatırasını bu binada yaşatacağız. 2 katlı bina bin 600 m2 alana oturuyor. Müzede sergi salonu, sinema salonu, kafeterya, idari binalar olacak. Dünyaca ünlü sanatçı Adil Çelik, 12 şehidimizin ve 15 Temmuz’un sembol ismi Ömer Halisdemir’in balmumu heykellerini yapacak. Müze ziyaretçileri kulaklık takarak 15 Temmuz anılarını ve şehitlerimizin özgeçmişini dinleyebilecek. Ayrıca müzede şehitlerimizin balmumu heykelleri ile birlikte özel eşyaları da sergilenecek. 2 katlı müzede sergi salonu, sinema salonu, kafeterya, yukarda idari binalar ile 12 şehidin balmumu heykelleri olacak. 15 Temmuz Şehitler Müzemizi 15 Temmuz 2018 tarihinde açacağız.” dedi.  

Belediye Başkanı Gül’ün verdiği bilgiye göre 3 milyon 444 bin liraya mal olan bina büyük oranda tamamlandı, halihazırda çevre düzenlemesi ve otoparkı yapılıyor.

Son Güncelleme: 16.04.2018 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.