38. Turizm Haftası Hattuşa’da kutlanacak

Turizmde istenilen başarının elde edilebilmesi için etkili ve sürekli tanıtım yapılarak gelen turistlerin memnun...

10 Nisan 2014 Perşembe 12:27
 38. Turizm Haftası Hattuşa’da kutlanacak


Turizmde istenilen başarının elde edilebilmesi için etkili ve sürekli tanıtım yapılarak gelen turistlerin memnun ayrılmalarını sağlamak, toplumda turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacı ile ülkemizde her yıl 15 -22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Çorum’da bu yıl Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'da kutlanacak.

Boğazkale ilçesinde saat 11.00'de Belediye Meydanı'nda düzenlenecek açılış programında; Çorum Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Hitit Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi Güreş Dansı gösterisinin yanı sıra, yerel sanatçılar da sahne alacak. Program sonunda Çorum merkez ve diğer ilçelerden gelecek öğrenci grupları ile diğer katılımcılar için müze ve ören yerleri gezisi düzenlenecek.

Kutlamalar hafta boyunca devam edecek olup 17 Nisan 2014 Perşembe günü Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda saat 14.00'te Hitit Üniversitesi Öğretim Üyelerinin katılımlarıyla ‘Çağlar Boyu Çorum İli ve Çevresi’ konulu panel; 18 Nisan 2014 Cuma günü saat 14.00'te Boğazkale Lisesi Konferans Salonu'nda ilçe halkının bilinçlendirilmesi amacıyla ‘Turistle İletişim ve Turiste Yaklaşım’ konulu seminer düzenlenecek.

19 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 09.30'da Anitta Otel'de ‘Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm’ adlı sempozyum düzenlenecek. Sempozyum sonrasında toplanan veriler ile Çorum Turizm Master Planı'nın oluşturulması hedefleniyor.

18 ve 19 Nisan günlerinde de gelenek haline getirilen ‘Hitit Yolu Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları ile Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu’ parkurlarında halkın katılımıyla doğa yürüyüşleri gerçekleştirilecek.







Son Güncelleme: 10.04.2014 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.