658 öğrenci halkanın içinde

Gençlik Merkezlerinde oluşturulan Kitap Okuma Halkaları'nda 658 öğrenci yer alıyor

15 Aralık 2017 Cuma 22:02
658 öğrenci halkanın içinde

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra "Gençlik Merkezlerinde Kitap Okuma Halkaları" başlığı altında kitap okuma çalışmaları da yapılmaya başlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi çalışanları; Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan gençlik merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 81 ilde gençlere hizmet veriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde uygulanan “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile gençlik liderleri, gönüllü gençlik liderleri, gönüllü gençler, okul temsilcileri, öğretmenler ve merkez personeli ile beraber gençlerin kitap okumasına destek verilmesi amaçlanıyor.  

Çorum’da yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlara göre, 12 okulda minimum 10 kişiden oluşan 55 okuma halkası gurubu oluşturuldu. Halkalarda 658 öğrenci bulunuyor.  Okuma halkalarında kitap okumak isteyen gençlere kitapları ücretsiz olarak geri alınmak üzere verilip1 ay içerisinde kitabın okunması isteniyor. Kitap okunduktan sonra, kitabın okunduğu ay içerisinde gurupça kararlaştırılan bir gün de kitap hakkında müzakere yapılıyor. Müzakereden çıkan sonuç raporlanıp bakanlığa gönderiliyor.

Yetkililer, Gençlik Merkezi faaliyetlerinden yararlanmak isteyen gençleri Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezine davet ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165