Alaca TSM Korosu çalışıyor

Alaca Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan protokol sonucunda oluşan...

19 Ocak 2015 Pazartesi 15:00
 Alaca TSM Korosu çalışıyor


Alaca Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan protokol sonucunda oluşan Türk Sanat Müziği (TSM) korusu çalışmalarına başladı. TSM korosu geçtiğimiz Cumartesi günü Sakarya Ortaokulu Konferans Salonu’nda çalışmalarına başladı.


Kanuni Halil Özçelebi yönetiminde çalışmalarını sürdüren TSM korosunun şefliğini ise Selda Erdost yapıyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halim Yağlı, ilçede enstrümana meraklı sayısının oldukça fazla olduğunu belirterek, bunun için enstrüman öğrenmek isteyen vatandaşlara bu imkanı sunmak gereği hissettiklerini vurguladı. Bu yüzden Alaca Halk Eğitimi Merkezi ve Alaca Belediye Başkanlığı iş birliği protokolü yapma ihtiyacı duyduklarını ve TSM korosunu kurduklarını aktaran Yağlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buradaki amaç, iş birliği protokolü yaparak ilçemizde enstrüman öğrenmek isteyenlerin ihtiyacını karşılamak. Böylelikle İlçemizde enstrüman bilenlerin sayısı artmış olacaktır.


İlçemizde bulunan gençlerimizin kendi öz müziğimiz olan Türk Sanat Müziğini tanımaları, öğrenmeleri, Türk Sanat Müziği enstrümanlarını öğrenmeleri, Birlikte iş yapabilme becerileri kazandırarak toplumsal yaşamanın kurallarını öğrenerek daha güzel bir gelecek için bu protokol düzenlenmiştir.


Ayrıca gerek okullarımızda gerekse İlçemizde yapılan kutlama ve anma törenleri ile protokol ve devlet büyüklerini karşılama veya uğurlamada zaman zaman ihtiyaç duyulan bir orkestra ile bir topluca müzik programı verecek bir koroya her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Bu işbirliği protokolü ile bu ihtiyacımız karşılanmış olacaktır.


Bu protokol, Alaca Halk Eğitimi Merkezi ve Alaca Belediye Başkanlığı iş birliği ile enstrüman bilenlerin sayısının artırılmasına ve Türk Sanat Müziğine olan ilginin karşılanması ve bu ilginin daha da artırılmasına ilişkin eğitim verilmesine ait esas ve usulleri kapsamaktadır.”




Son Güncelleme: 19.01.2015 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.