Altan öğrencilerle buluştu

Yazar ve Şair Mehtap Altan, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi.

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:35
Altan öğrencilerle buluştu


Yazar ve Şair Mehtap Altan, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile söyleşide  bir araya geldi.


Çorum Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi'nin düzenlediği program Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleşti. Programa, Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Okul Müdürü Necmettin Ünal, TDED Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi şair Halit Yıldırım, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Söyleşi öncesi gençlere hitap eden TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, gençleri yazarlarla ve şairlerle buluşturmak için söz verdiğini hatırlatarak, "Sizleri edebiyatın mutfağından biriyle Mehtap Altan Hanımefendi ile buluşturmak bizleri çok mutlu kıldı. Hem yazarlığı hem de şairliği çok güçlü bir isim Mehtap Altan. Ben kendisine davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyorum." dedi.


Yazar-Şair Mehtap Altan, İmgenar Sokağı isimli kitabını okuyan öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. İlk kez bir söyleşide kitabını okuyanların sorularına muhatap olduğuna dikkat çeken Altan, gençleri tebrik etti. Yazarların toplumsal olaylardan etkilendiğini ve bunları yazıya döktüğüne vurgu yapan Altan, gençlere "Allah'a teslim olmak, sizi şartsız sevenler insanlardan dua almak ve  çok terlemek" olarak özetlediği başarının sırrını verdi.


Programda öğrenciler, Yazar-şair Mehtap Altan'ın şiirlerini de yorumladı. Hem Altan'ın hem de Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin memnun kaldığı söyleşi, yazarın kitaplarını imzalamasının ardından son buldu.




Son Güncelleme: 25.02.2015 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.