Bağlama Yapımcısı Kursuna ilgi

Bağlama Yapımcısı Kursu gelecek yıl da açılacak

04 Ekim 2017 Çarşamba 16:44
Bağlama Yapımcısı Kursuna ilgi

Çorum'da açılan bağlama Yapımcısı Kursu'na ilgi yoğun oldu. 4 Temmuz'da başlayan kurs 20 Aralık’ta sona erecek. Kurs sonunda katılımcılara İl Müdürlüğü tarafından sertifika verilecek.

Yavruturna Mahallesi Emek Caddesi numara 65 adresinde bulunan atölyede devam eden kurslara her meslek grubundan ilgi olurken, kurs sonunda ortaya çıkan eserler Çorum halkının beğenisine sunulacak. Kursun gelecek yıl da düzenlenmesi bekleniyor.

Bağlama yapımcısı kursu, Kültür Turizm Bakanlığı’nca ülke genelinde kaybolmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmak, tanıtmak tahribini ve yok edilmesini önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yaşatılmasını sağlamak ve bu sanatları aslına uygun olarak öğreterek ustalar yetiştirilmesi amacıyla açılıyor.




 

Son Güncelleme: 04.10.2017 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.