Bakan’dan Hitit Barajı açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hitit Barajı’nın yeniden işlev kazandırılmasına katkı sunduklarını açıkladı

14 Mart 2018 Çarşamba 00:40
Bakan’dan Hitit Barajı açıklaması

Anadolu'nun ilk barajı olma özelliğine sahip olan ve koruma altına alınan Hitit Barajı’nın yeniden işlev kazandırılması çalışmaları ve çevresindeki düzenlemeleri tamamlandı. Yeniden işlev kazandırılarak bölgedeki zirai arazileri sulayan 3 bin yıllık barajın çevresinde oluşturulan rekreasyon alanıyla ise Alacahöyük’teki ziyaretçi sayısının ikiye katlanması hedefleniyor.

3 BİN YILLIK BARAJ ARAZİLERİ SULUYOR

Anadolu’nun ilk barajı olan Hitit Barajı’nın arkeolojik kazılarla ortaya çıkarıldığının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “ DSİ olarak biz de bu kazılara destek verdik. Daha sonra 3 bin yıllık bu barajın gelecek nesillere aktarılması ve ziyaretçiler tarafından görülmesi için bir rekreasyon projesi hazırladık. Sit alanı dışında uyguladığımız bu rekreasyon projesi ile bölgedeki yerli ve yabancı turist sayısını artırmayı hedefledik. Ayrıca bu tarihi baraja yeniden işlev kazandırarak bölgedeki zirai arazilerin sulanmasını sağladık” dedi.

KÜLTÜR TURİZMİNE KATKI

Bu çalışmalar ile bölgede kültür turizmine katkı verdiklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Biz sadece günümüzün devasa büyük barajlarını yapmıyoruz. Avrupa ve Ortadoğu’nun mitolojisini, dilini, dinini, siyasetini büyük ölçüde etkileyen Hititlerin, en önemli yerleşim merkezleri arasında yer alan, tarihi Alacahöyük’te bulunan antik Hitit Barajı’nın da tanıtımını ve korumasını gerçekleştiren bir kurum olarak çok önemli bir rol üstleniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI

Son Güncelleme: 14.03.2018 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.