Belediye TSM sezona başlıyor

Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, yeni sezon çalışmalarına başlıyor.

03 Eylül 2014 Çarşamba 14:49
 Belediye TSM sezona başlıyor


Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, yeni sezon çalışmalarına başlıyor. Şef Ömer Erdal Cerit yönetiminde 11 Eylül 2014 Perşembe günü saat 19.00'da başlayacak olan koro çalışmaları her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri aynı saatte yapılacak.  


Gül, ‘Kültürel etkinlikleri destekliyoruz’


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veren Çorum Belediyesi’nin koro çalışmalarına da destek olmaya devam ettiğini belirterek, "Yol, park, alt yapı gibi çalışmaların önemli olduğu gibi, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerinde şehirde yaşayanların huzuru ve mutluluğu için önemlidir. Çorum' da köklü kültürümüz TSM'ne katkı sağlayan Şef Ömer Erdal Cerit 'e ve TSM topluluğu üyelerine teşekkür ediyorum, yeni dönem çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.


Cerit, “Yeteneği olanları bekliyoruz’


Şef Ömer Erdal Cerit’in verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz yıl, TRT'nin saz  üstatları koro çalışmalarına katılarak, sazları ile ilgili kurs vermişlerdi. Bu yıl da aynı sazlar (Keman, kanun ve ritim) için kurs vermeye devam edilecek. Ocak/2015'den itibaren bu kervana ud kursu da katılacak. Haftada iki gün yapılacak olan musiki çalışmalarının bir gününde (Perşembe), Şef Ömer Erdal Cerit tarafından hazırlanan ve uygulanacak olan müfredat doğrultusunda; temel bilgiler, nazariyat, koroda ses eğitimi, makamlar ve solfej uygulamaları dersleri verilecek. Sazının ustaları tarafından verilen saz kurslarının, bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade eden Cerit, " özellikle genç ve kendisini genç hisseden yeteneklerin saz kurslarına katılmalarını bekliyoruz. Çalışmalarda yer almak isteyen saz ve ses yeteneğine güvenen müzik severler, çalışmaların olduğu saatte kayıt yaptırabilir. Yeteneği olanları çalışmalara davet ediyoruz. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ekibine teşekkür ediyoruz.” Dedi.
 




Son Güncelleme: 03.09.2014 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
naim kırdı 2014-09-08 21:35:46

yeni dönemde çorum belediyesi türk sanat müziği korosuna başalılar dilerim , korodaki tüm arkadaşlarıma sevgi ve selamlar