Bir ilki gerçekleştirdi

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, hemşehri derneklerini Ankara'da bir araya getirdi

19 Mart 2018 Pazartesi 16:25
Bir ilki gerçekleştirdi

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ankara’da bulunan Sungurlu Dernek Başkan ve yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yenimahalle Belediyesi Düğün Salonunda kahvaltıda buluşan hemşehri dernekleri ve federasyon başkanları birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kahvaltıya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.
Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Avukat Cemal Emir, Ankara’da çoğunlukta yaşayan hemşehri dernekleri olarak birlik ve beraberliğin sağlanması için atılan bu adım nedeniyle Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e teşekkür etti. Emir, zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu hele hele hemşehriler arasında ayrışmanın kutuplaşmanın asla ve asla yer almamasını temenni etiklerini dile getirdi.
Ülkemizin içinde bulunduğu durumla ile ilgili iç ve dış güçlere karşı daha etkili olabilmemiz için ülke genelinde birliğe ihtiyaçımız olduğunu dile getiren Emir, Çanakkale şehitlerini de anarak konuşmasına son verdi.


Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır da, Başkan Şahiner’e bu güzel organizasyon ve anlamlı günde tüm hemşehrileri bir araya topladığı için teşekkür etti.
Çağır konuşmasında birlik, beraberliğin ülke genelinde sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Çanakkale şehitlerinin anılması gibi böyle bir anlamlı günde tüm hemşehri derneklerini bir araya getiren Başkan Şahiner'e teşekkür etti. Fethi Yaşar, “Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Bu yüzden tüm ülke vatandaşlarımız birlik ve beraberliğimize gölge düşürecek olaylardan kaçınılması gerekir. Türkiye Cumhurhiyeti mozaik bir ülke. Bu yüzden aşure gibi bir birimizle yoğuşmuş bir halde olmamız lazım. Tüm iç ve dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlara gelmemiz gerekir” dedi.
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, katılımcı dernek başkanlarına, yönetimlerine Konfederasyon ve Federasyon Başkanlarına ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ederek konuşmasına başladı.
Şahiner, “Sungurlu’da 50 bin nüfusa sahibiz. Ankara’da 350 bin nüfusa sahibiz. Yani burada, başkentte en az yedi kat daha hemşehrimiz var. Bu hemşehriler arasında birlik ve beraberliği sağlayarak güçlü bir lobi oluşturursak siyasette ve bürokraside hemşehrilerimizin önünün kesilmesine engel oluruz. Başkentte istediğimiz söze sahip olmanın yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Eğer burada siyat ve bürokraside güçlü olursak biz yerel belediye başkanlarımızında yükü hafifler ve buradaki hemşehrilerimizin de doğup büyüdükleri topraklara bakış acısı dahada değişir” dedi. Başkan Şahiner konuşmasına şöyle devam etti; “Birliğimizi ve bütünlüğümüzü kimse bozamayacak AK Parti, MHP, CHP,İYİ, SP, BBP, gibi partili kim olursa olsun Alevi, Sunni, Tatar, Çerkez, Kürt gibi bölüşmeden hep birlikte Ankara’da ve Türkiye genelinde Sungurlu ve Çorum olarak bir çatı altında birleşeceğiz.” dedi.
İçinde olduğumuz durum malum. Bu yüzden yatırımcıların kendi ülkelerine hatta illerine, ilçelerine yatırım yapmaları gerektiğini dile getiren Başkan Şahiner, “Ben tüm siyasilerden bunu bekliyorum. Ülkeyi yönetenlerin ayrıştırmadan, bölüştürmeden yönetmelerini bekliyorum. Ben Sungurlu Belediye Başkanı olarak 50 bin kişinin vebalini taşıyorsam, Fethi Yaşar Başkanım 700 bin kişinin vebalini taşıyor. Ülkeyi yönetenler ise seksen milyon vatandaşın vebalini taşımaktadır. Bu vebal ise çok ağır bir yüktür.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.03.2018 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.