Bu güvercinler kupa aldı

Amasya'da düzenlenen güvercin yarışmasında Sungurlu'dan iki güvercin dereceyle döndü

03 Kasım 2017 Cuma 10:07
Bu güvercinler kupa aldı

Sungurlulu güvercin severler Murat Gökçetin ve Musa Akkaş’ın güvercinleri Amasya’da düzenlenen güvercin güzellik yarışmasından dereceyle döndüler.

Amasya'da hafta sonu düzenlenen "2017 Güvercin Güzellik ve Güllü Kostüm Festivali"nde güvercin severler, birbirinden güzel güvercinlerini yarıştırdı.

Türkiye'nin birçok ilinden güvercin severin katıldığı festivale Sungurlu'dan Murat Gökçetin ve Musa Akkaş güvercinleri ile katıldı. Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen festivalde, güvercinlerin güzellik ve hünerleri sergilendi.

Festivalde Sungurlu’yu temsil eden Murat Gökçetin'e ait “Çift Tepe Çakmaklı” dişi güvercin kategorisinde birinci oldu. Murat Gökçetin, kupasını festival organizatörü Asım Kurt’tan aldı.

Sungurlu’da yıllardır güvercin beslediğini söyleyen Gökçetin, güvercinin birinci olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gökçetin, bu tür festivallere katılarak Sungurlu’nun adını her zaman duyurmaya çalışacağını belirtti.

MURAT AKKAŞ İKİNCİ OLDU

Festivalde yine Sungurlu’yu temsil eden Musa Akkaş ait “Çift Tepe Çakmaklı” erkek güvercin kategorisinde ikinci oldu.

Musa Akkaş ödülünü yine festival organizatörü Asım Kurt’un elinden aldı.

Akkaş, çocukluktan beri güvercin beslemeyi çok sevdiğini ifade ederek, "Güvercinleri çok seviyorum. Çocukluğumdan beri beslerim. Çift Tepe Çakmaklı güvercinin birçok özelliği var. Yarışmada tüy yapısı, rengi, gözleri, gagası, fizik yapısı, kanat deseni, paça genişliği ve göğüs bölümü gibi birçok kriterde kuşlar değerlendiriliyor" dedi.

Festivalin organizatörü Asım Kurt, yoğun bir katılımla gerçekleşen güvercin güzellik yarışmasını düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yarışmanın ardından güvercinlerin açık arttırma ile satışı sunulduğunu anlatan Kurt, "Fiyat konusu kuşun özelliklerine göre değişiyor. Evlerde çok daha güzel güvercinler kuşlar var. Meraklısı bu güvercinlere yüksek fiyatlar verebiliyor. Bu bizim hobimiz. Bu çok ayrı bir tutku. Benim babam da kuşçuydu. Ben kendimi bildim bileli kuşçuyum. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.11.2017 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.