Bursa ve Kocaeli’nde sanat gezisi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi Türk Musikisi Topluluğu üyeleri Bursa ve Kocaeli'yi gezdi.

24 Nisan 2014 Perşembe 17:49
 Bursa ve Kocaeli’nde sanat gezisi


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi Türk Musikisi Topluluğu üyeleri Bursa ve Kocaeli'yi gezdi. Üyeler, Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği'nin düzenlediği konseri izledi.

Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği Koro Şefi Erdinç Çelikkol'un daveti ile 20 Nisan 2014 Pazar günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri dinleyen topluluk üyeleri Kocaeli ve Bursa'yı da gezme imkânı buldu.

TDED Çorum Şubesi Musiki Topluluğuna üye 35 kişi ile Kocaeli'ndeki TSM konserini izlemeye giden topluluk şefi Aliye Helvacı yönetimindeki kafile, şef Erdinç Çelikkol ve konserin konuk sanatçısı Serap Mutlu Akbulut ile musiki üzerine sohbet gerçekleştirdi. Ünlü sanatçıların tavsiyelerini can kulağı ile dinleyen TDED musiki topluluğu üyeleri geziden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

Topluluk adına bir açıklama yana Aliye Helvacı, TDED musiki topluluğu olarak mayıs ayı içerisinde verecekleri konser öncesi topluluk üyelerinin motivasyonunun artırılması için Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği'ni kendilerine yaptığı daveti kabul ederek böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi. Kendilerine destek olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan'a çok teşekkür eden Helvacı, mayıs ayında verecekleri konser için de yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği koro şefi Erdinç Çelikkol, Aliye Helvacı'ya Türk müziği ile ilgili eserlerini hediye ederken Helvacı da Çorum Leblebisi ikram ederek Candan ve Külcü'nün selamını tüm koro üyelerine iletti.

 

 



Son Güncelleme: 24.04.2014 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.