Candan, ‘Bir Hikayem Olacak’ dedi

Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şube Başkanı Turhan Candan...

13 Ocak 2015 Salı 17:47
 Candan, ‘Bir Hikayem Olacak’ dedi


Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’nin ilk konuğu oldu. Candan, öğrencilere TDED ve Çorum Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verip, geleceğe dair tavsiyelerde bulundu.


Okul Müdürü Necmettin Ünal, konferansın açılışında yaptığı konuşmada Sosyal Bilimler Lisesi olarak henüz yeni bir okul olduklarını, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklerle daha donanımlı hale gelebilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladıklarını söyledi. Kariyer Günleri’nin ilk konuğunun Turhan Candan olduğunu ifade eden Ünal, “Turhan Candan bey bizlere, okulumuza, öğrencilerimize önemli katkılar sağladı. Kütüphanemize kitap hediye etti. Kendisine müteşekkiriz” diye konuştu.


‘Bir Hikâyem Olacak’ konu başlığı ile yaptığı sunumda geleceğin sosyal bilimcilerine yönelik konuşan Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Şube Başkanı Turhan Candan, öğrencilerden geleceğin edebiyatçıları, gazetecileri, köşe yazarları, siyaset bilimcileri ve hukukçuları olarak bahsetti. Sosyal Bilimler Lisesi’nin öneminden bahseden Candan, “Arkadaşlar, geleceğe şimdiden hazırlanmalısınız. Kendinize bir yol çizin. Edebiyatçı olmak istiyorsanız kendinize bir edebiyatçıyı, gazeteci olmak istiyorsanız işin çok iyi yapan bir gazeteciyi, bir roman yazarı olmak istiyorsanız çok sevdiğiniz bir romancıyı örnek alın ve bu yönde çalışmalar yürütün.” dedi.


TDED Çorum Şubesi’nin kurs çalışmalarından da bahseden Turhan Candan, “İstediğiniz şair ve yazarları sizlerle buluşturabiliriz. Yeter ki sizler okuyun, yazarlarla tanışmak isteyin. Sizler geleceğimizin teminatı olan gençlerimizsiniz. Sizlerin iyi yetişmesi için bizim üzerimize düşen her neyse yapmaya hazırız.” dedi.


Öğrencilerin sorularını da içtenlikle cevaplayan Turhan Candan, öğrencilere ezberinde bulunan Erdem Bayazıt’tan Sana, Bana, Vatanıma ve Ülkemin İnsanlarına Dair adlı şiiri okudu.


Okul Müdürü Nurettin Ünal ve Okul Aile Birliği Başkanı Eralp Armakan günün anısına Turhan Candan’a çiçek takdim etti. Candan da öğrencilere Mehtap Altan’ın İmgenar Sokağı adlı kitabı hediye etti.




Son Güncelleme: 13.01.2015 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165